To av ukens rimelige viner, er laget på Gamay druen.

Gamay druen er ikke akkurat en nykommer i de franske vinmarkene da den ble plantet i Côte d’Or allerede på 1300 tallet. I dag så er druen mest kjent for å brukes i Beaujolais vinene, men det kommer også noen glimrende Gamay viner fra Loire.

Dagens anbefalte roséviner, er to gjengangere på Godt Drikke. Men det skader ikke å anbefale dem en gang til.

Rødvin

Desormière Côte Roannaise Tradition 2016 Frankrike, Loire, Côte Roannaise. Pris kr. 148,90 Poeng: 86/100

Mørk, nesten blårød på fargen. Frisk duft med rød frukt, noe mørke bær og hint av urter. God fruktig smak, bra syre og sødme og en lang og god ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt fra grillen. Meget bra kjøp.

Trénel Cuvée Rochebonne 2014. Frankrike, Burgund, Beaujolais. Pris kr. 139,90. Poeng 85/100

Blårød på fargen. Fin duft av røde bær og en elegant hint av blomst. Frisk og fruktig på smaken. Bra munnfølelse med en riktig godt balansert syre og sødme. En rund og fin ettersmak. Bruk den gjerne sammen med svinekoteletter eller bare som kos i kveldsolen. Meget bra kjøp.

Rosévin.

Villabella Bardolino Chiaretto Classico Rosé 2015 Italia, Veneto, Bardolino. Pris kr. 130,- Poeng: 87/100

Jeg blir aldri trøtt på Villabella. Heller ikke rosévinen. Lyserosa farge, Nydelig frisk duft av epler, sitrus og bær. Smaken er behagelig og frisk. God munnfølelse, bra balansert syre og  sødme. Fine bærtoner i ettersmaken. Passer bra til salater og andre letter retter. Aller best til kos. Løp og kjøp.

Tariquet Rosé 2016 Frankrike, Sørvest, Côtes de Gascogne. Pris kr: 125,- Poeng: 86/100

Lyse rosa på fargen. Riktig bra duft av bringebær, blomster og små hint av urter. Smaken lever opp til duften med sine røde bær og blomster. Bra syre og sødme. En frisk ettersmak. En vin som passer sammen med venner en solskinnsdag. Meget bra kjøp.

 

DEL
Forrige artikkelNoen øl fra Lofotpils
Neste artikkelJeg vil ha røye til middag…

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here