Vin fra foten av et fjell

Slottet Gassier ligger ved foten av Sainte-Victoire fjellet i Provence, omkranset av 40 hektar vinmarker og lavendel.

Familien Gassier har tilhørt den provençalske adelen siden 1400-tallet og de siste fem generasjonene har produsert vin i området. Først i 1982 kjøpte de eiendommen i hjertet av Arc-dalen. Georges Gassier er ansvarlig for vinmarkene, godt hjulpet av sin far og Olivier Souvelain, eiendommens direktør.

Saint-Victoire er klassifisert som en av fire cru i Provence. En cru er et avgrenset område hvor vinene som lages holder ekstra høy kvalitet på grunn av omgivelsene druene dyrkes i. Plasseringen av vinmarkene er ideell på 330 til 350 meter over havet, med beskyttende fjell på tre kanter, varme Middelhavstemperaturer på dagtid og kjølige netter. De sistnevnte sørger for friskhet og syre i vinene. Mistralvinden tørker opp all fukt som måtte befinne seg mellom vinrankene.

Med 2016-årgangen ble eiendommen sertifisert økologisk. Denne tilnærmingen til vinmarkene gir naturlig nok sunnere jordsmonn og hos Gassier deles disse inn etter beliggenhet. Innhøstningen hos Gassier finner alltid sted mellom klokken fire om natten og soloppgang, dette er den kjøligste tiden på døgnet og de lave temperaturene hjelper til med å holde på druenes friskhet. Druene avstilkes og presses så raskt som mulig for deretter å masereres med skallet i en kort periode til ønsket farge oppnås.

Gassier Coteaux d’aix-en-Provence 2023. Frankrike , Provence , Coteaux-d’Aix-en-Provence. Pris kr. 175,- Poeng 84/100 Importør: Classic Wines AS

Druene er Grenache 35%, Syrah 25%, Cinsault 10% og Cabernet Sauvignon 30%. Fin laksrosa farge. Duft av epler, sitrus med hint av røde bær og urter. Frisk og fruktig på smak. God fylde. Samme epler, sitrus og bær som i duften. Fin syre. Bra ettersmak. En vin til kos eller en enkel salat. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.