Paulo Laureano er en av de mest respekterte vinmakerne i Portugal og blir ofte dratt frem som en referanse når det gjelder området Alentejo.

Etter å ha undervist som agronom på universitetet i Évora i ti år, reiste han rundt i Portugal, Australia og Spania og dedikerte sin tid til det han kaller å «designe vin». Dette ble gjort mer tydelig da han startet å lage vin i familieselskapet i 1993. Paulo Laureano definerer seg selv som en «minimalistisk vinmaker». Han har hovedvekt på portugisiske druetyper og vil med det skape viner som reflekterer terroir og egenskaper som er unike for det området de dyrkes i.

Nr. 16923101

Paulo Laureano Tinto (rød)

Portugal/Alentejo/2021/13 prosent

Kr. 170,00 (bestilling)

Importør: Urban Beverages AS

Brukt likt med Alicante Bouschet, Aragónez og Trincadeira. Modnet året på nye og gamle fat. Klar rød. Moden frukt – også steinfrukt – gode bærtoner, noe jord og krydder. Frukten går igjen i en fyldig smak. Også gode syrer og tanniner som balanserer. Tørrer en anelse. God utgang. Til lyst kjøtt.

Nr. 16923201

Paulo Laureano Branco (hvit)

Portugal/Alentejo/2022/12,5 prosent

Kr. 159,90 (bestilling)

Importør: Urban Beverages AS

 Godt priset hvit laget på Antao Vaz og Arinto. Lys gul. Åpner med tropisk frukt, eple, sitrus og et godt mineralpreg. Det siste preger også smaken. Masse friskhet og noe fylde. Også salt. God, tørrhet i ettersmaken. Alene eller til sjømat. Kan lagres noe.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.