Selv om familien Planeta har arbeidet med vin i fem generasjoner og hadde en liten vingård, var det Don Diego Planeta som skapte den nye æraen.

I 1995, da han fortsatt var direktør for kooperativet Settesoli, besluttet han seg for å etablere Sicilias beste vineri. Til å lede det ambisiøse prosjektet, valgte han sin brors sønn Alessio Planeta og sine barn Francesca og Santi Planeta. Etter hvert har de utvidet eiendommen med vinmarker og gårder i Ulmo, Noto, Vittoria, Etna og Messina – en reise fra vest til øst på Sicilia. I dag har Planeta imponerende 390 hektar vinmarker.

Nr. 5089301

Planeta Rosé (rosé)

Italia/Sicilia/2022/12,5 prosent

Kr. 179,90 (basis)

Importør: Gaia Wine & Spirits AS

 

Jeg venter på våren (litt mer varme) og drister meg til å presentere en rosévin sånn i farten. Laget på Syrah og Nero d’Avola. Lys rosa. God frukt, blomster, rips, noe mineraler og urter i duften. Mer frukt – eple og fersken – i en fyldig smak. Gode syrer som gir noe tørrhet. God lengde. Alene eller til sjømat.

Nr. 4873202

Planeta Passito di Noto (dessertvin)

Italia/Sicilia/2022/12 prosent

Kr. 340,00 (bestilling) (0,5 liter)

Importør: Gaia Wine & Spirits AS

 

 En fortreffelig vin til desserter og oster. Laget på Muskat-druer som er tørket før pressing. Strågul. Masse, søt frukt – mango, aprikos og dadler – samt druen, god sødme, sitrondrops, blomster, honning og nøtter. Smaken er fyldig og søt med 181 g/l sukker. Gode syrer som balanserer. Stor lengde.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.