Så er det bare å ta frem ølglassene. Her er tjue gode grunner for å ta et glass øl.

Nå vil jeg ikke stå inne for alle forslagene og påstandene her, men, dette er hva den tyske bryggeriforeningen hevder er gode grunner for å drikke øl. Og, helt ærlig, jeg tror nok de er litt partiske.

1. Øl forbygger hjerteinfarkt.

Ulike undersøkelser viser at øl-drikkere har mellom 40 og 60 prosent mindre risiko for å få hjerteinfarkt enn avholdsfolk. En halv liter om dagen er det optimale.

2. Øl minsker risikoen for slag.

De sunne ingrediensene i øl forhindrer ”klumping” av de røde blodlegemene og dermed forebygger øl, slag.

3. Øl er bra for blodtrykket.

Jeg vil nok ikke anbefale folk med høyt blodtrykk å kaste blodtrykksmedisinen sin, men, ved universitetet Harvard, har de funnet ut at øl senker blodtrykket.

4. Øl kan forebygge diabetes.

Det viser seg at øl-drikkere får sjeldnere diabetes enn avholdsfolk. Dette er øl-drikkere som konsumere moderate mengder. Grunnen er at øl sørger for at kroppen bruker den naturlige insulinen bedre og dermed senker blodsukkeret.

5. Øl forbedrer hukommelsen.

Studier som den amerikanske hjerteforeningen har gjort viser at moderat bruk av øl, forbedrer hukommelsen. Samme studier viser at øl-drikkere i mindre grad enn avholdsfolk, får Alzheimer.

6. Øl styrker skjelettet.

Øl forebygger benskjørhet, i alle fall hos menn.

7. Øl forlenger livet.

Over femti forskjellige studier viser at øl-drikkere lever lenger enn avholdsfolk. Den anbefalte mengden øl for å leve lenge og nyte pensjonen lengst mulig, er et til to glass om dagen.

8. Øl hjelper mot diare.

Mikrokulturene i øl inneholder melk- og eddiksyre som forhindrer at tarmbakterier utvikler seg og sprer seg videre. Så, drikke øl for den gode sakens skyld.

9. Øl hjelper mot stress.

Vitenskapsfolk ved universitetet i Montreal fant ut i en studie at folk som drakk moderate mengder med øl, ble mindre stresset i arbeidssammenheng enn avholdsfolk.

10. Øl forbygger nyrestein

Ved universitetet i Helsingfors, fant man ut at en flaske øl om dagen minsket risikoen for nyrestein med hele 40 prosent.

11. Øl hjelper mot søvnløshet.

Humlen i øl virker som et naturlig berolingsmiddel. Derfor anbefales et lite glass øl for å kunne sove bedre. Legg merke til et lite glass. Ikke en kasse.

12. Øl forbygger forkjølelse.

De som drikker varmt øl, blir ikke så fort forkjølet. Den varme ølet stimulerer blodsirkulasjonen, gjør det letter å puste og hjelper mot smerter samt styrker immunforsvaret. Sett flasken i en gryte med varmt vann.

13. Øl gir gravide nok folsyre.

Og her menes det kun alkoholfritt øl. Alkohol og graviditet henger ikke sammen. Men, en liter alkoholfritt øl om dagen, dekker dagsbehovet for gravide.

14. Øl øker matlysten.

Om du ikke har matlyst, så er øl saken. Humle, kullsyren og alkoholen vekker matlysten og magesyren som sier: ”sleng ned en kebab.”

15. Øl forbygger magesår.

Allerede 1,5 liter øl per uke hemmer dannelsen av bakteriene Helicobacter pylori som forårsaker betennelse i magen, og dermed reduseres risikoen for magesår.

16. Øl er tørsteslukker.

Øl er bedre tørsteslukker enn vann, da øl inneholder alkohol og salter som absorberes hurtigere i kroppen og dermed slukker tørsten hurtigere.

17. Øl er slankende.

Nye studier viser at folk som drikker moderate mengder med øl, er slankere enn avholdsfolk. Øl stimulerer stoffskiftet. I tillegg inneholder et glass øl mindre kalorier enn den samme mengden av juice.

18. Øl gjør fotballspillere klokere.

Jeg har min tvil, men en studie av italienske idrettsmedisinere på tjue fotballspillere viser en klar intelligens økning etter en måneds inntak av øl. De hadde en skriftlig test i begynnelsen og slutten av en måned. En gruppe fotballspillere drakk en liter øl per dag mens den andre var avholden. Resultatet viste at øl-drikkerne hadde 23 prosent flere riktige svar enn avholdsgruppen på den siste testen.

19. Øl hjelper mot betennelser.

Et forskerteam ledet av professor dr Dietmar Fuchs ved det medisinske universitetet i Innsbruck viste at øl forebygget betennelser.

20. Øl øker morsmelk produksjonen.

Igjen er det snakk om alkoholfritt øl. Alkohol og amming er en veldig dårlig kombinasjon. Men, det er sukkeret i malten som stimulerer til produksjon av prolaktin, et hormon som setter i gang melkeproduksjonen. Ammende mødre som ikke produserer nok melk, bør prøve med alkoholfri øl.

Og så, en ekstra.

21. Øl er godt.

Og det behøver man ikke en unnskyldning eller begrunnelse for.

4 KOMMENTARER

  1. Hei Vidar.
    Morsom liste, men det hadde klart seg med punkt 21 for min del 😉 Var egentlig ganske irritert når jeg kom ned til #20 og den fortsatt ikke stod der (ha ha 😉 ). Når det gjelder #18, veeeeel, tror ikke vi skal ta den som 100% sannhet, haha, men #8 er faktisk helt sant, har hjulpet flere ganger 😉

    • Hei Lars.
      Har møtt fotballspillere som kunne ha drukket hele fat uten at det hadde hjulpet 😀 Men har møtt spillere som så absolutt ikke behøver øl fpr å være smart. Punkt 21 er min personlige favoritt 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.