En «løp og kjøp» vin fra Toscana

Basilica Cafaggio holder til i Conca d’Oro-området i Montalcino, Toscana, Italia. Gården historie strekker seg helt tilbake til 1408.

Basilica Cafaggios produksjon strekker seg utover de prestisjetunge rødvinene. De lager også olivenolje og grappa, begge uttrykk for regionens kvalitet og karakter. De eier 60 hektar hvorav 30 hektar er vinmarker, 10 hektar er dyrket med oliventrær, og 20 hektar er skog. 85 % av vinmarkene er beplantet med Sangiovese, og 15 % Cabernet Sauvignon, litt Merlot og litt Cabernet Franc. Vinmarkene er fordelt over kjente cru-områder som Cannubi, San Lorenzo og Brunate. Disse vinmarkene drar nytte av det unike jordsmonnet og klimaet i Montalcino, noe som resulterer i viner med tydelig egenart.

Basilica Cafaggio kombinerer tradisjonelle vinifikasjon med moderne teknikker. De fokuserer på kvalitet og bærekraftig drift for å bevare vinens naturlige karakter. Avhengig av vinstilen lagres vinene i en kombinasjon av store eikefat og temperaturregulerte ståltanker.

Basilica Cafaggio er en viktig aktør i Montalcino. Deres dedikasjon til kvalitet, respekt for tradisjon og bruk av lokale druer resulterer i viner som hyller denne berømte toscanske regionen.

Villa Cafaggio Chianti Classico 2018. Italia, Toscana, Chianti Classico. Pris kr. 224,90 Poeng: 87/100 Importør: Momentum Wines AS

Drua er Sangiovese. Fin rubinrød farge en lysbrun kant. Duft av kirsebær med små hint av krydder og fat. God fylde på smak, frisk og fruktig. Samme bær som i duften. Meget bra balansert syre og sødme. God tannin. Lang elegant ettersmak. En vin som passer glimrende til lam og ikke minst til kos. En «Løp og kjøp vin.»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.