Foto: Hurtigruta

Lofotpils var en ide som sprang ut av hodet på Thorvardur Gunnlaugson i 2006. Iallfall var det, det året han stiftet selskapet Lofotpils i Svolvær.

Men det gikk en del år før verden og Lofoten fikk se den første flasken med øl. Det skjedd i desember 2014 og det med brask og bram på hurtigruteskipet MS Lofoten.
I dag så holder Lofotpils og Thorvardur Gunnlaugsson sammen med sin tyske bryggerimester Clemence, til på havnen i Svolvær. Selvfølgelig. Lokalet ble tidligere brukt som både saltlager og fiskeanlegg men er nå bygget om til et «state of the art» bryggeri med anlegg fra Karl Schulz i Tyskland. I følge egenomtalen, er Lofotpils – smaken av rå natur. Basert på rene vannet fra Lofotfjellet.
Ølet.

Lofotpils Pilsner.

Bra strågul farge med en et fint, hvitt skum. Bra duft av malt, brød, eple og litt høy. Smaken lever bra opp til duften med malt, brød, sitrus og en anelse urter. Bra balansert bitterhet og sødme. God ettersmak. En virkelig bra pils.

Lofotpils Nordlands IPA

En disete, gyllen farge. Bra skum. Fin duft av malt, humle, urter og noe sitrus. Smaken lever opp til duften med sine malt og urter. Bra bitterhet og en lang og frisk ettersmak. Foruten om til kos, passer den glimrende sammen med feit mat. En riktig bra IPA.

Lofotpils Hvetebrygg

Et klassisk tysk hveteøl. Disete gyllen farge, bra skum om enn noe kort. Duft av banan, høy og hint av frukt og sitrus. Smaken er frisk, fruktig med en god munnfølelse. En perfekt balanse mellom bitterhet og sødme. God, frisk ettersmak. Drikker denne gjerne en varm sommerdag eller sammen med blåskjell. En riktig bra hveteøl.
Foruten om disse ølene som selges på polet, så har Lofotpils også en rekke butikkøl. Godt drikke vil komme tilbake til disse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.