Navnet Aja kommer fra det samiske orde kilde og man kan vel trygt si at siden starten i 2014, har bryggeriet levd opp til navnet som kilde for den ølglade.

Aja brygger øl på belgiske bryggeritradisjoner.  Bryggerisjef Jan-Tore Oskal er opptatt av balansen i øl. Balanse mellom smakselementene som kommer fra gjærstammen, kornet og humlen i tillegg til andre smakssettere. Han er også opptatt av at bitterheten i ølet skal være harmonisk i forhold til de andre elementene i ølet, som for eksempel fylde og fruktighet. Alt ølet på Aja lages uten tilsetningsstoffer men kun på rene råvarer. Ølet blir heller ikke filtrert, sentrifugert eller pasteurisert. Og alt ølet blir ettergjæret på flaske for å få best mulig kvalitet. Og kvalitet er det.


Aja Aurora Borealis. Norge, Drammen.

Fargen er disete gyllenbrun. Bra skum. Gode dufter av sitrus, malt, frukt og elegant hint av blomster. Smaken har en kraftig humlesmak som balanseres bra av sødmen fra malten. Bra frukt og sitrus. Frisk. En bra bitter ettersmak. Et riktig koseøl. Meget bra kjøp.

Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelNoen øl fra Lofotpils
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.