Baden er Tysklands sydligste vinregion. Og ikke bare er det den sydligste, men også det lengste.

Baden strekker seg 400 km. langs med Rhinen. Fra Franken i nord og via Mannheim til Basel i sør og helt ned til Bodensjøen. Mot vest grenser de opp til Frankrike og Alsace.

Klima i Baden er et typisk innlandsklima. Med varme somrer og iskalde vintre. Med andre ord et klima som gjør at de kan dyrke helt fantastiske Spätburgunder, bedre kjent som Pinot Noir, viner. Markene varier kraftig fra nord til syd. Alt fra kalkstein til grus. Felles for hele området, er at det er veldig fruktbart.

Det er ikke rettferdig og si at man kun dyrker rødvin i Baden, for det dyrkes også noen glimrende hvite viner i regionen. Blant annet Weingut Burg Ravensburg, som har dyrket vin siden 1251, lager noen fantastiske hvite viner. Foruten om Rieslingviner, dyrker de rødvin på druen Lemberger. Viner som flere ganger har blitt omtalt som noen av Tysklands beste.

Burg Ravensburg Husarenkappe Riesling GG 2014. Tyskland, Baden. Pris kr: 345,- Poeng: 90/100

Fin gulgrønn farge. Bra duft av grønne epler, sitrus og en anelse blomst og honning. Elegant, frisk smak som følger duften med sine epler og sitrus. Riktig bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. En vin som går fint sammen med Sushi men aller best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.