Piemonte, eller «foten av fjellet» på italiensk, er en region i Nord-Italia kjent for sine majestetiske fjell, frodige daler, kulinariske delikatesser og, selvsagt, fantastiske viner.

Regionen grenser til Frankrike og Sveits og omfavnes av De vestlige Alper i nord.

Et landskap for alle sanser

De majestetiske toppene i De vestlige Alper, inkludert Monte Rosa og Monviso, dominerer regionens nordlige del.

Langhe og Monferrato, områdene sør for Po-elven, er preget av bølgende åser, vinmarker, frukthager og pittoreske landsbyer.

 Maggiore- og Orta-sjøen tilbyr fantastiske naturopplevelser med idylliske landsbyer langs bredden.

Piemonte er et paradis for mat- og vinelskere.

Trøffel hovedstaden er Alba, verdenskjent for sine hvite trøfler, en eksklusiv og smaksrik ingrediens. Regionen er også fødestedet til Slow Food-bevegelsen, som vektlegger lokale råvarer, bærekraftig produksjon og nytelse av god mat.

Piemonte er  som sagt en av de mest prestisjefylte vinregionene i Italia og i verden.

Barolo: Kongen av italienske viner, laget på Nebbiolo-druen og kjent for sin kraft, struktur og lagrings potensial.

Barbaresco: En annen Nebbiolo-basert vin, ofte litt lettere og mer tilgjengelig enn Barolo.

Barbera: En rød drue som produserer fruktige og fyldige viner.

Regionen produserer også hvite viner på druer som Arneis og Gavi, samt Moscato d’Asti, en søt musserende vin.

Viberti Giovanni.

Viberti Giovanni er en familiedrevet vingård med over 90 års historie i hjertet av Barolo-regionen

Historien til Viberti Giovanni begynner på starten av 1900-tallet da Cavalier Antonio Viberti kjøpte vertshuset «Buon Padre» med tilhørende vinmarker i Vergne, Barolo. I 1923 startet han å produsere vin i kjelleren av Buon Padre, hovedsakelig av Dolcetto, Barbera og Nebbiolo-druer.

Antonio Viberti

Men det var Antonio Viberti som la grunnlaget for familiens vinproduksjon. Gianluca Viberti, eldste sønn som uteksaminert seg fra The Enological School of Alba i 1989, har fokusert på Baroloer fra enkeltvinmarker og innført nye vinifikasjonsteknikker. Da Claudio Viberti, yngste sønn som uteksaminert seg fra samme skole som broren i 2004, har brakte med seg ny kunnskap og videreutviklet vingården.

Viberti Giovanni sine vinmarker ligger i Langhe-åsene, preget av kalkholdig jordsmonn og solrike skråninger. Dette gir optimale forhold for Nebbiolo-druen, den viktigste druen i Barolo. Og det jeg synes er spennende, er at med moderne vinifikasjonsteknikker kombinert med respekt for tradisjon, lager de vin med eleganse og finesse.

Viberti Giovanni Barolo Buon Padre 2020. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 349,90 Poeng: 90/100 Importør: Hand Picked Wines AS

Laget på nebbiolo. Flott dyp rød farge. Duft av røde og mørke bær, kirsebær og noe tre. Smaken har samme bær og fat som i duften. Frisk med en fantastisk fylde. Balansert syre og sødme en med en riktig bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin til biff og kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.