Austmann bryggeri holder til i Trondheim og etter hva jeg forstår, har de det bra.

Bryggeriet ble grunnlagt av gründerne Thomas Sjue, Vinko Lien Sindelar og Anders Cooper i 2013. Til forskjell fra mange andre mikrobryggerier og bryggerier, brygger Austmann sitt øl i åpne gjæringskar. En metode som er mer arbeidskrevende men som visstnok skal gi en bedre kontroll på gjæringsprosessen.

Austmann Gamle Eirik. Norge, Sør-Trøndelag. Pris: kr. 46,90

En disete mørk gyllenbrun farge. Bra skum og en bra duft av malt, humle og en anelse urter. God fruktig munnfølelse på smak, med malt, sitrus og en anelse karamell. Riktig bra balanse mellom sødme og bitterhet. God ettersmak. Passer glimrende til ost eller bare til en stund med ettertanke. Glimrende kjøp.

Visst du at bryggeriet har tatt navnet sitt etter det gammelnorske ordet «austmann», som ble brukt om de som dro østover på handels- og oppdagelsesreiser?

 

DEL
Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelItaliensk vin som gir fred i sinnet.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here