Fred i sinnet i Toscana.

Nå som vinteren går på hell, så er det på tide å fylle opp sinnet med smak av sommer og glede.

Og glede og sommer er vel det man assosierer både Toscana og Piemonte med. Derfor, her en noen vin fra begge områdene som gir glede og fred i sinnet.

Villa Cordevigo Rosso 2009. Italia, Veneto, Veronese. Pris kr. 275. 92/100 poeng.

Mursteinrød på fargen. God duft av  mørke bær som kirsebær. Hint av urter og fat. Smaken har en riktig bra munnfølelse. Samme kirsebærene som i smaken. En riktig god sødme og syre. Fin tannin, og ikke minst har den en lang og god ettersmak. Viltvinen nummer ett. Et meget bra kjøp.

Nipozzano Chianti Rúfina Riserva 2013 Italia, Toscana, Chianti Rufina. Pris kr. 169,90 Poeng 90/100

Her er det skremmende mye vin for pengene. Mørke rød på fargen. Lekker duft av både kirsebær og bringebær. Fin duft av fat og en anelse urter. En riktig bra munnfølelse med samme smak av bær og fat som i duften. Perfekt balanse mellom syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer fint sammen med rødt kjøtt. Et ekte løp og kjøp vin.

Boffa Vigna Cua Longa Barbera d’Asti 2011 Italia, Piemonte, Barbera d’Asti Pris: Kr. 225,- Poeng 86/100

Mørke rød på fargen. Nydelig duft av kirsebær, fat og noen urter. Smaken har god fylde og lever på lange veier opp til duften med en flott balansert syre. Bra ettersmak. Passer bra sammen med påskelammet. Meget bra kjøp.

Chioccioli Chianti Classico 2013. Italia, Toscana, Chianti. Pris kr. 163,50 84/100 poeng.

Mørk rød på fargen. Dufter av mørke bær, litt fat og hint av urter. Smaken er fruktig, noe bær og tre. Fin syre og sødme. Bra ettersmak. En vin jeg synes passer bra sammen med småvilt. I forhold til pris er dette et meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.