Ukens rimelige viner, holder et brett spekter. Felles for alle sammen, er at de holder en riktig bra kvalitet i forhold til pris.

Las Cepas La Cavera Garnacha 2014/2015 Spania, Rioja, Rioja Alta. Pris kr. 150,- Poeng 86/100.

Mørkerød farge. God duft av solbær og andre mørke bær. Hint av urter og fat. Smaken er rund, bløt med en riktig god munnfølelse. Samme bær, urter og fat som i duften. Bra balanse og mjuk tannin. En fin ettersmak. Passer sammen med grill og ikke minst går den bra til kos. En litt annerledes Rioja. Meget bra kjøp.

Anterra Pinot Noir 2015, Italia, Sicilia Pris kr. 119,40 Poeng 84

Mørkerød med en liten, blå kant. Duft av mørke bær, hint av tre. Smaken har bra fylde, mjuk og følger duften. Bra syre og sødme med bra tannin. God ettersmak. Passer bra sammen med de fleste former for pasta. Meget bra kjøp.

Hvitvin.

Mezzacorona Castel Firmian Chardonnay 2015 Italia, Trentino-Alto Adige, Trentino. Pris kr. 145. Poeng 86/100

Lys strågul på farge. Bra fruktig duft av gule epler. En anelse sitrus og urter. Smaken har en bra fruktig fylde. Fin, velbalansert syre med en riktig god ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt eller som aperitiff. Meget bra kjøp.

Welmoed Chenin Blanc 2016. Sør-Afrika, Stellenbosch. Pris kr. 104,90 Poeng 84/100

Gulgrønn på fargen. Bra fruktig duft av epler, pærer og hint av blomstereng. Smaken er mjuk med god munnfølelse. Samme frukt som i duften. Bra balanse mellom syre og sødme. Passer bra sammen med venner en solskinnsdag. Riktig mye vin for pengene.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.