Macks Ølbryggeri ble grunnlagt i 1877 av Ludwig Markus Mack og er vel kanskje den eneste merkevaren fra Tromsø.

Macks har en egen pub, Ølhallen, som er Tromsøs eldste pub. Foruten om det, har de Kjeller 5, deres eget øl-utsalg samt at de har et eget øl-museum. Mack var det første bryggeri i Norge som lanserte et sesong-øl utenom juleøl.

Som mange andre bryggerier i Norge, sliter de. Da tallene begynte å snu fra røde til svarte tall, fikk de sammen med andre små og mellomstore bryggerier i Norge, en midt på tryne da Rema 1000 laget en «bestevenn» avtale med det danskeide bryggeriet Ringnes. Og som om det ikke var nok,  i år kom som kjent en pandemi som har ført til en stengning av utelivs Norge. Så derfor er det vel viktigere enn noen sinne å handle lokalt.

Siden jeg  bor i Tromsø, velger jeg selvfølgelig Mack. Og det ølet jeg velger er først og fremst

Mack Pilsner Ufiltrert. Norge, Tromsø. Alkohol 4,7%

Ølet er brygget på vann, byggmalt, humle og gjær. Vakker, disete honninggul farge. Flott skum. Nydelig duft av korn, sitrus og noe humle. Fyldig og frisk på smak. En smak som lever fint opp til duften. Meget bra balansert bitterhet og sødme. En virkelig fin ettersmak. Et øl som passer glimrende til kos. Sammenlignet med Mack Pilsner, har denne litt mer av alt. Meget bra kjøp.

Mack 1877 Norge, Tromsø Alkohol 4,5%

Brygget med ren pilsnermalt og klassisk, tsjekkisk Saazer humle. Det har et hvitt, tett skum. En fin gyllen fargen. Duften er en herlig blanding av brød og malt. Smaken er en veldig bra balanse mellom sødme og bitterhet. En litt annerledes smak enn de fleste ”norske” pils. En pils som er en drøm å nyte.

Mack Bokøl Norge, Tromsø. Alkohol 6,7%

Ølet har en fin brun farge, et fint brunaktig skum. Duften er fylt med kaffe, sjokolade og malt. Smaken har en godt balansert bitterhet og smaken av kaffe og sjokolade kan også anes her. Ølet passer glimrende sammen med mørk sjokolade. Foruten om sjokoladen, så går den fint sammen med biff og ost. Eller bare kos.  Etter min ringe mening, er Mack sitt bokkøl blant de absolutt beste i Norge. Meget godt kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.