Berentsens brygghus er for meg blitt en tradisjon i førjulstiden.

Grunnen til min fascinasjon av Berentsens Brygghus er ølet deres er alltid basert på solid handverk og ikke noe dikkedarer. Bryggeriet ble etablert i 1895 av kaptein Wilhelm Berentsen. I dag så er det fjerde generasjon, Harald Berentsen, som driver bryggeriet.

Berentsen Jule Avec. Norge, Rogaland. Pris kr. 71,- Poeng 90/100. Produsent:Berentsens Brygghus As. 9% alkohol

Vann, malt (bygg), humle, gjær. Fin rødbrun farge. God duft av kaffe, sjokolade og litt sitrus. Maltig på smak, god fylde. Fruktigheten balanserer ut sødmen på en bra måte. Julens beste koseøl?

Berentsens The Holy Bock Vanilla. Norge, Rogaland Pris kr. 71,50. Poeng 89/100. Produsent: Berentsens Brygghus As 7,5% alkohol

Laget på vann, malt, humle, gjær, vanilje. Mørk kobberfarge. Duft av vanilje og sjokolade og karamell. Smaken har fin fylde, bra sødme, vanilje og krydder. Lang ettersmak. Et øl som kan gå bra sammen med dessert. Endelig en dessert-øl som ikke er for søt.

Berentsens Julefnugg. Norge, Rogaland. Pris kr. 58,60. Poeng 86/100 Produsent: Berentsens Brygghus As 6,5% alkohol

Vann, malt (bygg), humle, gjær. Djup gyllenbrun på fargen. En litt søtlig duft som slettes ikke er ubehagelig. Karamell og røstet malt. Smaken lever fint opp til duften med en fin søtlig fruktighet. Frisk og fyldig. Riktig bra balansert med en bra ettersmak. Passer glimrende til pinnekjøtt

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.