REMA 1000 skriver handlelisten din! En reprise.

0

I 2011 skrev ølmannen og den tidligere bloggeren Tom Youngs alter ego, Kjempetorsken, et innlegg om markedsmakt og øl. Som dere vil se, er det ikke så stor forskjell på debatten i 2011 og dagens krangel om øl, hylleplass og markedsmakt.

Av Tom Young

Jeg har tidligere skrevet ganske negativt om REMA 1000/Grans mikroøl-bløff, Lade Gaards Brygghus. Hos våre store dagligvarekjeder handler det nemlig ikke om å tilby oss den maten vi egentlig vil ha. Det handler om å tilby oss produkter som koster minst mulig i innkjøp/produksjon, og å selge disse til høyest mulig pris.

At disse monopolistene (ja, de er i realiteten monopolister) fremdeles får lov til å kalle sine varer «billige» og sitt utvalg for «godt», er langt over min fatteevne! I realiteten er det REMA 1000 som skriver handlelisten din, og den skrives med ett eneste mål for øye. Å tyne mest mulig penger ut av deg og gi deg masseproduserte og smaksløse produkter i bytte. Ikke la deg lure til å tro noe annet!

Dette gjelder selvfølgelig også ølutvalget i norske butikker. REMA 1000 er hovedaksjonær i Grans bryggerier. Derfor er alle REMA-butikker fylt opp med Grans produkter. Det er ikke noe galt med Grans øl, men ved siden av alle Grans-pallene står like mange Ringnes-paller med akkurat den samme sure, norske pilsen! Godt vareutvalg? Haha!

Sjefsbrygger Mike Murphy i Lervig Aktiebryggeri forteller i sin blogg, EXPAT Brewer’s blog at Lervigs øl har blitt fjernet fra 43 REMA 1000-butikker i Rogaland. Det skjer neppe fordi Lervigs øl ikke er noe godt. Det er det, nemlig! Her er det kun økonomiske interesser som spiller inn, og forbrukerne blir som alltid taperen i dette spillet om markedsmakt og maks profitt.

Livet er for kort til å drikke dårlig øl og spise dårlig mat. Dessverre finnes det snart ingen alternativer i våre nærbutikker…

Fotnote: Jeg kunne selvfølgelig brukt hvilken som helst av «lavpris»-kjedene våre som eksempel, men REMA 1000 passet ekstra godt inn.

DEL
Forrige artikkelDen store ølkrigen.
Neste artikkelØl-nyheter på Vinmonopolet i Januar.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here