I morgen er det det store januar slippet på Vinmonopolet. Og det er så mye spennende at jeg ”knapt kan andas.”

For å få med meg noe av det spennende, så er det delt over to dager, og vi begynner med øl.

Av nyheter i bestillingsutvalget, er lista lang som et nytt år.

Fra Belgia kommer det flere som skal smakes. Blant annet fra BST Breweries, ”Blonde of Saint-Tropez.” Jeg er svak for blonde. Også de to fra Brouwerij de Glazen Toren, De Glazen Toren Cuvée Angélique og Glazen Toren Canaster Winterscotch, skal smakes. Først og fremst for at Brouwerij de Glazen Toren er et glimrende bryggeri.

Fra New Zealand så kommer det en rekke øl fra Garage Project. Og jeg har bare hatt positive opplevelser med ølet deres. Så jeg nevner i fleng de jeg skal smake. Garage Project Hops On Pointe Champagne Pilsner, Garage Project Sauvin Nouveau, Garage Project Bière de Garage og Garage Project Baltic Porter.

Det er mye norsk denne gangen også. Et av de klassiske mikrobryggeriene, Nøgne Ø,  slipper nye og gamle merker. Og alle sammen er vel verd å nytes. Nøgne Ø Kriek of Telemark, Nøgne Ø Gammel Jo, Nøgne Ø Dark Horizon 5. Om Kriek of Telemark er like velsmakende som sist gang, så løp og kjøp.

Et av mine favorittbryggerier er Aja Bryggeri fra Drammen. Så det skal ble en sann fryd å smake Aja Saison terroir. Det samme kan jeg vil si om galningene fra Voss Bryggeri og Voss Fellesbryggeri. De kommer med to øl som bare må smakes. Voss Fellesbryggeri Smale IPA og Voss Bryggeri Eldhus Porter.

Skotske Brewdog blir aldri feil, så en som absolutt må smakes, er BrewDog Candy Kaiser Norddeutsches Retro Altbier. Også for at jeg er glad i altbier.

Vi i Norge har etterhvert lært at svenskene brygger mer enn Pripps blå. Og det kan vi takke Palmer Groups glimrende øl-sommelier Carolina Bodin for. Så når Beerbliotek Single Hop Mosaic fra Malmø kommer, er det ikke tvil i min sjel. Her skal det smakes.

Tilleggsutvalg.

I tilleggsutvalget for januar, er det mange gjengangere. Men siden jeg er stor fan av  Lervig, så må jeg smake Lervig 3 Bean Stout Bourbon BA, Lervig Sverd i Fjell Triple IPA, Lervig Norwegian Mauler. Mest nysgjerrig er jeg på deres Lervig Passion Tang Sour.

Mack Mikrobryggeri kommer med to glimrende øl som jeg har hatt gleden av å smake. Nemlig Mack Mikrobryggeri Get It On! og  Mack Mikrobryggeri Smoke Stout. Begge brygget i den vanlige rock and roll ånd som er på Mack Mikrobryggeri.

Også Bådin fra Bodø sine Bådin & Espen Lothe`s Belgian Dubbel Beer & Lothing in Bodø og Bådin Aspmyra Golden Strong Ale er et must for meg. Espen Lothe er jo en legende innen mikrobryggeri og folka på Bådin blir bare bedre og bedre på det de jobber med. Jeg har bare gått igjennom en liten del av alt øl, så sjekk listene og finn dine egne favortitter.

Du finner listene fra Vinmonopolet her. Tilleggsutvalg. Bestillingsutvalget.

I morgen vin.

2 KOMMENTARER

  1. Hei Vidar! Takk for hyggelig omtale! Må dessverre meddele at Canaster Winterscotch blir forsinket til neste slipp! Den ble dessverre ikke klar til henting i tide. En får kose seg med Cuvée Angelique og vente i spenning til mars 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.