REMA 1000 skriver handlelisten din! En reprise.

I 2011 skrev ølmannen og den tidligere bloggeren Tom Youngs alter ego, Kjempetorsken, et innlegg om markedsmakt og øl. Som dere vil se, er det ikke så stor forskjell på debatten i 2011 og dagens krangel om øl, hylleplass og markedsmakt.

Av Tom Young

Jeg har tidligere skrevet ganske negativt om REMA 1000/Grans mikroøl-bløff, Lade Gaards Brygghus. Hos våre store dagligvarekjeder handler det nemlig ikke om å tilby oss den maten vi egentlig vil ha. Det handler om å tilby oss produkter som koster minst mulig i innkjøp/produksjon, og å selge disse til høyest mulig pris.

At disse monopolistene (ja, de er i realiteten monopolister) fremdeles får lov til å kalle sine varer «billige» og sitt utvalg for «godt», er langt over min fatteevne! I realiteten er det REMA 1000 som skriver handlelisten din, og den skrives med ett eneste mål for øye. Å tyne mest mulig penger ut av deg og gi deg masseproduserte og smaksløse produkter i bytte. Ikke la deg lure til å tro noe annet!

Dette gjelder selvfølgelig også ølutvalget i norske butikker. REMA 1000 er hovedaksjonær i Grans bryggerier. Derfor er alle REMA-butikker fylt opp med Grans produkter. Det er ikke noe galt med Grans øl, men ved siden av alle Grans-pallene står like mange Ringnes-paller med akkurat den samme sure, norske pilsen! Godt vareutvalg? Haha!

Sjefsbrygger Mike Murphy i Lervig Aktiebryggeri forteller i sin blogg, EXPAT Brewer’s blog at Lervigs øl har blitt fjernet fra 43 REMA 1000-butikker i Rogaland. Det skjer neppe fordi Lervigs øl ikke er noe godt. Det er det, nemlig! Her er det kun økonomiske interesser som spiller inn, og forbrukerne blir som alltid taperen i dette spillet om markedsmakt og maks profitt.

Livet er for kort til å drikke dårlig øl og spise dårlig mat. Dessverre finnes det snart ingen alternativer i våre nærbutikker…

Fotnote: Jeg kunne selvfølgelig brukt hvilken som helst av «lavpris»-kjedene våre som eksempel, men REMA 1000 passet ekstra godt inn.

1 kommentar

  1. Det er mye som er galt med Grans sine «øl».Det er neppe noe bryggeri i hele landet som produserer så dårlige varer.Smaker helt jævlig alt sammen!Svindel og bedrag er ord som passer best.
    Boikotter hele Grans og de ørvrige storskala bryggeriene som pusher sine møkkavarer på oss.
    Holder med kun til Lervig, Nøgne Ø, Kinn og de gode produsentene av øl.
    Det øvrige ølet(herunder «drikkeøl»)kjøper jeg på det svenske Systembolaget til halve prisen av Norge.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.