Det har vært dyrket vin på Weingut Pfeffingen helt siden 1622. Og hele tiden har gården vært i samme families eie.

Men, det var først i 1931, da Valentin Schnell overtok, at grunnsteinen til det som er dagens vingård, ble lagt.  I 1952, da svigersønnen Karl Fuhrmann og hans kone Helene overtok driften, ble det riktig fart på vinproduksjonen på gården. De skapte en bedrift som ble en av de absolutt beste vingårdene i Pfalz. Og det sier ikke så rent lite, da det finnes veldig mange bra vingårder i det vindistriktet.

I dag er det datteren Doris Eymael som eier den 17 hektar store gården. En gård som hun har fortsatt å videreutvikle i sin fars ånd og som hun nå overdrar til sønnen Jan. Og den kommer i gode hender. Han er utdannet ved ønolog i Geisenheim og var en av sitt kulls beste ønologer.

Gården har vært medlem av VDP siden 1986, er sertifisert økologisk og har begynt konvertering til biodynamisk drift fra og med 2012.

Ungstein.

Weingut Pfeffingen ligger i utkanten av den lille landsbyen Ungstein. Vinmarkene drar seg vestlig opp skråningen ved vingården. Andre deler av vinmarkene ligger rundt gården i et flatere og varmer område. De har blant annet parseller i de to Grosses Gewächs klassifiserte vinmarkene Herrenberg og Weilberg. Og det siste er ekstra spennende da der er det også et meget sjeldent jordsmonn, Terra Rossa, som består av rødfarget kalkholdig leire med høyt innhold av jernoksid. Dette røde jordsmonnet finnes kun to steder i Tyskland, i Weilberg og i en liten parsell i Rheinhessen.

Pfeffingen Terra Rossa Riesling Trocken 2014. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 188,10 Poeng:  89/100

En elegant vin. Fin gulgrønn farge. Duften av fersken, epler og noe sitrus. En lekker frisk, fyldig og fruktig smak. Godt balansert syre og sødme. Lever riktig bra opp til duften. En lang elegant ettersmak. Kan brukes til lyst kjøtt og glimrende til kos. En løp og kjøp vin

Pfeffingen Weilberg Riesling GG. 2016. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 399,90 Poeng: 90/100

Fargen er lyst gyllen med et lite grønt skjær. Elegant duft av sitrus, grønne epler og hint av fersken. Fruktig, frisk med en fin fylde. Lever opp til duften med sin sitrus og grønne epler. Perfekt balansert syre og sødme. En riktig god ettersmak. Passer fint sammen med fisk og skalldyr. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.