Sommeren kom et øyeblikk her nord, før den forsvant igjen. Her er noen viner som kan minne oss på hva som var og kanskje, bare kanskje, kommer tilbake før denne årstiden går over i høst.

Vi begynner med to hvite.

Almalarga Godello 2012jose-pariente-sauvignon-blanc-2013_10003338 86 poeng.

Almalarga betyr sterk i troen og det skal man så sannelig være om man tror på sommer i nord. Denne vinen har en litt lys, men fin gulgrønn farge. Dufter av sommerens blomster og litt honning. Smaken er tørr, fruktig og en god syre. En god ettersmak. Jeg mener denne skal gå godt sammen med skalldyr og lyst kjøtt. Godt kjøp.

José Pariente Sauvignon Blanc 2013 88 poeng.

Fargen er vakker lys gulgrønn. Nydelig, litt intens duft som tiltaler meg av sommereng, stikkelsbær, sitrus og urter. Smaken har en elegant syre, nydelig moden sitrus, fruktig. En lang ettersmak. Passer til fisk og kylling. En ekte løp og kjøp vin.

Så til en rødvin.

320xMasi Costasera Amarone Classico Riserva 2008 88 poeng.

En tett mørkerød farge. Duft av kjøtt og moden frukt. Konsentrert, rund på smak med moden frukt og en fin syre. En lang, nydelig ettersmak. Dette er vinen til de kraftige kjøttrettene fra grillen. Holder godt de neste fire, fem årene. Godt Kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.