Selv om jeg er av den meningen at musserende vin er den perfekte hverdags vinen, så er det litt ekstra høytidelig med bobler til 17.mai.

Her er noen forslag på vin som setter en ekstra spiss på dagen.

E.Michel Premier Cru Extra Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 300 Poeng: 92/100

Lys strågul i fargen, god dufter av eple, sitrus og noe kjeks. Her finner vi også de elegante små boblene og en smak som er fylt av en fin fruktighet. Samme epler, sitrus som i duften. Perfekt syre og sødme som følges ad i en riktig bra ettersmak. Denne vinen gjør bestemt ingen ulykkelige. Spesielt ikke når man tar prisen i betraktningen. En ekte løp og kjøp vin.

Fleury Blanc de Noirs Brut Nature. Frankrike, Champagne. Pris kr. 389,90 Poeng 90/100

Gyllen farge. Duft av epler, sitrus og kjeks. Vakre små bobler. Smaken har en god fylde, deilig frisk. Smaken lever fint opp til duften med en godt balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. En ekte allround vin, men kanskje best sammen med venner og muntert lag. Meget bra kjøp.

Ganevat Crémant du Jura Nature Non dosé. Frankrike, Jura. Pris kr 299,90 Poeng 89/100

Jeg er veldig begeistret for denne vinen og det er ikke så mange år siden jeg smakte den første gangen. Personlig synes jeg Anne og Jean-François Ganevat lager noen formidable økologiske viner. Også stillvinene deres er virkelig verd å smake.
Fargen er blekt gyllen. Elegante små bobler med en deilig duft av blomster, brødbakst og sommerepler. Smaken lever godt opp til duften med sitrus og en riktig god fylde. Passer glimrende som aperitiff, til skalldyr og grønn ertesuppe. Men, aller best samme med venner og kos.

Rotari Riserva Brut 2013. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 154,90 Poeng 88/100

Testens billigste. Druene er Chardonnay 90%, Pinot Nero 10% og vinen er laget på tradisjonell måte. Altså champagne metoden. Fin strågul farge. Fine, kremete bobler. Duft av sitrus, epler og noe kjeks. Bra duft med andre ord. Smaken er frisk med epler, sitrus og kjeks. Bra syre og sødme med en fin, fruktig ettersmak. Passer fint til skalldyr men best til aperitiff og kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.