Selv om prisene på mange viner har steget det siste året på grunn av dårlig vær, så er det ikke noen grunn til å bekymre seg for om det finnes nok vin.

Aldri har vel bestillingsutvalget vært større enn ved dette slippet og man kan nesten bli både tørst og svett av å skumme igjennom dem.

Kvaliteten på vinene er fra god til høy. Og det er det som er bra med vinmonopolet. Det er aldri direkte dårlig viner som slippes. Her er noen få forslag på vin som kan falle de fleste på leppen.

Hvitvin

Chablisprodusenter som er verd å få med seg er, Michel Laroche, som kommer med to magnum, Le Dom. d’Henri Chablis Premier Cru Fourchaume 2014 og Le Dom. d’Henri Chablis Saint Pierre. Også chablisen fra Dom. Christian Moreau er noe som kan være vel verd å prøve.

For å ta med en siste Chablis, så er Dom. Vocoret Chablis Grand Cru Les Clos en som virkelig bør prøves.

Ser vi på de tyske hvitvinene så er det ufattelige mye denne gange. Blant annet så kommer det en rekke spennende saker fra Markus Molitor,  Mosel. De beste vinen fra Markus Molitor, er blitt veldig dyre, men heldigvis kommer det også vin som passer bedre for en normal lommebok.

En annen tysk produsent som jeg håper å smake, er fra Rita & Rudolf Trossen, Mosel. Lager riktig spennende organiske viner. Det samme må man vel si om Weing. Peter Jakob Kühn og hans viner.

Champagne er vel ikke noe man noen sinne kan bli lei av. Gleder meg derfor til å smake Fleury Père & Fils. Det samme med Philipponnat Blanc de Noirs. Smakt tidligere og en prisverd vin. Smakt er også Pierre Boever Les Dames De France Grand Cru Brut. Virkelig verd pengene.

Rosévin er det naturlig nok, et temmelig bra utvalg i dette slippet. Wongraven Senza Compromesso Rosato, Wongravens italienske rosévin er en jeg er nysgjerrig på. Tyske Pflüger Rosé er en som aldri skuffer. Tror heller ikke denne gjør det.

Rødvin.

Av rødvin, så gleder jeg meg til gjensyn med Ch. Kirwan 2014. En bordeauxvin som jeg virkelig synes er verd pengene. Også Clos du Jaugeuyron Margaux 2014 er en som jeg gjerne handler og lar ligge et par år.

Ser vi på vinene fra Burgund, så er det spesielt en som jeg er veldig nysgjerrig på. Nemlig vinene fra Sylvain Pataille. Disse vinene har høstet mange lovord og dessverre har jeg aldri har muligheten til å smake de tidligere, så her er det noe jeg gleder meg til. Det samme må jeg vel si om Balagny En Remont Fleurie 2016. Laget på gamaydruen og en Beaujolais jeg har lest mye fint om.

Ganevat Plein Sud Trousseau fra Jura er så absolutt noe av det beste som finnes. Er vel ikke så mye mer å si om den.

Akkurat som rødvin fra Frankrike, så er lista over Italienske viner lang som et ondt år. Spesielt siden det er så mye spennende. Burlotto Barolo Monvigliero er en av de spennende som bør prøves, det samme med vinene fra Az. Vin. Benanti. Helt til slutt, må jeg si at jeg gleder meg som et barn til Carussin Completo. Blir aldri feil.

Først kommende søndag, skal jeg presentere noe som finnes av godsaker i fra andre land. Samt noen øl jeg må smake. Her er hele listene for bestillingsutvalget om du vil granske selv.

 

Forrige artikkelNoen bobler til 17. mai.
Neste artikkelUkens Vin.
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.