I Norge drikkes det mer bobler enn noen sinne før. Og det finnes utrolig mye bra… og mange dårlig bobler på markedet.

Godt Drikke har smakt seg igjennom et trettitall forskjellig musserende- og perlende viner. De som blir presentert i denne testen, fikk 82 poeng eller mer. En annen betingelse for testen, var at vinene ikke skulle koste mer enn at de fleste har råd til å drikke den en fin kveld man vil nyte av.

Musserende vin.

Pierre Boever Les Dames De France Grand Cru Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 329,90 90/100

Druene er Chardonnay 20%, Pinot Noir 80%. Strågul farge. Vakre små bobler som kiler nesa. Meget bra duft av gule epler, gjærbakst og hint av sitrus. Smaken er fruktig og frisk med en bra fylde. Perfekt balansert syre og sødme. Lever virkelig bra opp til duften. Riktig bra ettersmak. Vinen til en solfylt lørdag med gode venner. Kan også brukes til fingermat. Meget bra kjøp.

Serol Turbullent. Frankrike, Loire. Pris kr. 179,90 Poeng 87/100

Laget på Gamay. Mer lyserød enn rosa på farge. Fine bobler. Lekker duft av bringebær og litt sitrus. Frisk og fruktig smak. Bra fylde. Bringebærene fra duften kommer igjen i smaken. Fint balansert. God ettersmak. Passer glimrende til kos. Meget bra kjøp.

Loimer Extra Brut. Østerrike, Niederösterreich. Pris kr. 239,90 Poeng 86/100

Laget på Pinot Noir 25%, Zweigelt 33%, Grüner Veltliner 42%. Gulgrønn farge. Bra bobler. Meget god duft av epler, sitrus og små hint av bakverk. Smaken er riktig fruktig og frisk. Lever fint opp til duften med en helt ok fylde. Bra balanse mellom syre og sødme. God ettersmak. En vin som passer bra til kos- En sekt østerrikerne kan være stolt av. Meget bra kjøp.

Hola Cava Brut Pink 2015. Spania. Pris kr. 133,50 Poeng 85/100

Druene er Pinot Noir 20%, Xarel·lo 50%, Macabeo 30%. Lys rosa på fargen. Fine små bobler. Duft av røde bær som rips og jordbær. Hint av sitrus. Smaken er frisk, bra fylde og en god balanse mellom syre og sødme. Lever fint opp til duften med sine røde bær. God ettersmak med bitte litt bringebær. Passer fint til kos. Meget bra kjøp. Ta to.

Lindeman’s Bin 30 Sparkling Rosé. Australia, South Australia. Pris kr. 114,90 Poeng 84/100

Druene er Chardonnay 77%, Colombard 3%, Pinot Noir 20%. Lys rosa på fargen. Helt ok bobler. Bra duft av røde bær og hint av jordbær og sitrus. Smaken er frisk og fruktig. Bra balansert syre og sødme. Bra ettersmak. En vin som passer sammen med mange venner. Mye vin for pengene.

Delorme Crémant de Bourgogne Ice. Frankrike. Burgund. Pris kr. 179,90  Poeng: 84/100

Druene er Gamay 20%, Chardonnay 29%, Aligoté 20%, Pinot Noir 31%. Lysegul med et lite grønt skjær. En frisk duft av epler, sitrus og det lille udefinerbare. Smaken er fruktig og frisk. Samme epler og sitrus som i duften. Bra balansert syre og sødme. Fin ettersmak. En vin som går bra sammen med et lystig lag. Meget bra kjøp.

Gustave Lorentz Crémant d’Alsace Brut . Frankrike, Alsace. Pris kr. 176,90 Poeng 82/100

Pinot Blanc 33%, Pinot Noir 33%, Chardonnay 33%. Lys, lys gul med et lite grønt skjær. Bra bobler. Dufter av grønne epler, sitrus og hint av gjærbakst. Smaken er frisk og fruktig med helt ok syre. Ok ettersmak. Egentlig er dette en helt ok vin, men personlig synes jeg det finnes bedre vin i samme prisklasse. For eksempel deres rosé,  Gustave Lorentz Crémant d´Alsace Rosé som er sneppet vassere og som jeg ga 85 poeng da jeg smakte den sist gang.

Perlende vin.

Col del Lupo Notae Prosecco Col Fondo. Italia, Veneto, Conegliano Valdobbiadene Prosecco. Pris kr. 170,40 88/100

Druen er 100% Glera. Gulgrønn på fargen. Fine små bobler. Bra duft av epler og sitrus. Fint hint av kjeks. Smaken er frisk, fin fylde. Lever riktig bra opp til duften. Meget bra balansert. God ettersmak. Passer til de lette sommersalatene, men aller best sammen med venner en solskinnsdag. En ekte løp og kjøp vin.

Ederlezi Costadilà 280 slm 2014. Italia. Pris kr. 279,- Poeng 87/100

Druene er Glera. En vin som er spontanfermentert og ufiltrert. Lys oransje på fargen. Fine bobler. Dufter eplesider, sitrus og brødbakst. Frisk, tørr og herlig på smak. Bra syre og fin balanse. Riktig bra ettersmak. Kan kanskje brukes til visse fiskeretter, men foretrekker nok å nyte den som en ekte kosevin. Meget bra kjøp.

Godt Drikke bruker Parker skalaen i bedømmelse av vin.

96-100 –En klassiker.
90-95 – En fantastisk vin. En kompleks vin med karakter.
80-89 – En god vin, ligger over gjennomsnittet.
70-79 – En helt ordinær vin som hverken er spesielt god eller dårlig. Kjedelig.
60-69 – En vin under gjennomsnittet. Unngå.
50-59 – En dårlig vin. Hell den ut.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.