Weingut Robert Weil er en av Rheingaus og Tysklands beste vinprodusenter.

Weingut Robert Weil ble grunnlagt i 1875 av professor Robert Weil. Han var professor i tysk ved Sorbonne i Paris. En ikke helt populær jobb under den fransk-tyske krigen i begynnelsen av 1870 årene. Robert Weil var derfor tvungen til å forlate jobb og Paris og i stedet slå seg ned som journalist i Wiesbaden. Fordelen med det, var den korte avstanden til de beste vinmarkene i Rheingau. Marker han hadde temmelig god kjennskap til  da han allerede i 1868 hadde kjøpt vinmarkene i Kiedrich. Selv flyttet han til Kiedrich i 1875 og ekspanderte ytterligere.  I dag består Weingut Robert Weil av 65 hektar vinmark. 98 prosent av markene består av Riesling. Weingut Robert Weils viner er kjent for sine fantastiske kvaliteter med frisk, fruktig og elegant stil.

Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Erstes Gewächs 2011. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 415,50 Poeng 93/100

Vinmarken Kiedrich Gräfenberg har en dokument historie tilbake til 1200-tallet, da vinmarken stadig figurerte under sitt romerske navn Mons Rhingravi. Rundt 1260 fikk vinmarken sitt nåværende navn.Fargen er lysegul med et bitte lite grønt skjær. Herlig duft av sitrus, blomster og med et hint av vinbergsfersken. Frisk, fruktig med en herlig fylde på smak. Samme sitrus, epler og fersken som i duften. Perfekt balanse. En riktig god ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheinagu. Pris kr. 259,90 Poeng 90/100

Lys gul med et grønt skjær. Veldig bra duft av epler, sitrus og små hint av blomster. Smaken har en fin fylde, fruktig og frisk. Godt balansert syre og sødme. Lever riktig bra opp til dufte. En meget bra ettersmak. En vin som passer de flest lette sommerretter. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.