Ukens rimelige viner.

Ukens rimelige viner, er fire lette og lyse viner.

I de siste årene har nordmenn begynt å kjøpe litt dyrere viner. Også som hverdagsviner. Hvor vi tidligere helst ville ha vin til under 150 kroner, så ser vi nå at de gjerne kan koste 160 -170 kroner. Derfor er 150 kroners grensen i ukens rimelige viner, blitt mer fleksibel.

André Brunel Signature Series Rosé 2016. Frankrike, Méditerranée. Pris kr. 119,90.

Her er det masser av kvalitet for pengene. Druene er Grenache 80%, Mourvèdre 20%. Lys rosa på farge. Meget bra duft av røde hagebær og hint av blomst og sitrus. Smaken er frisk og fruktig med en fin fylde. Samme sitrus som i smaken, samt noe jordbær. Bra balansert og en fin ettersmak. En vin som går riktig bra sammen med familie og gode venner. Meget bra kjøp.

Grillmaier Seafood and Rosé 2017. Østerrike, Niederösterreich. Pris kr. 199,90

Druene er Zweigelt. En relativt ny drue skapt av østerrikeren Fritz Zweigelt på 1920 tallet engang. Fargen på vin er lys rosa. Duft av røde bær og en anelse blomst og urter. Smaken er frisk med en bra fylde. Lever fint opp til duften med en bra syre. Bra ettersmak. En vin som gjør seg best sammen med venner. Bra kjøp!

Hvitvin.

Mannen fra havet. Italia, Veneto, Soave. Pris kr. 145,-

Druen er Garganega. En lys gul farge med et grønt skjær. God duft av sitrus med hint av sommerblomster. Smaken er frisk, fruktig med en bra fylde. Lever opp til duften. Balansert syre. Riktig bra ettersmak. En vin som passer fint sammen med sjømat eller sammen med venner en solskinnsdag.  Motivet på etiketten er hentet fra skulpturen i Vesterålen.  Meget bra kjøp.

André Brunel Le Mistral Chardonnay. Frankrike, Méditerranée. Pris kr. 419,90. ( Bag in box)

Her er det Chardonnay for alle pengene. Lys gul på farge. Duften har gule epler, sitrus med fine hint av blomster. Smaken er frisk med en meget bra fylde. Samme epler og sitrus som i duften. Hint av pærer. Mild syre. En helt grei ettersmak. Passer skalldyr og diskusjoner med venner varme sommerkvelder. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.