Ukens vin kommer fra Beaujolais. Produsert av Beaujolais egen enfant terrible, Jean-Paul Brun.

Han holder til i den lille landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais. Jean-Paul Brun er berømt for sine viner som lages på den tradisjonelle måten med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Fullstendig uten industriell gjær eller teknikk – alt for å få frem druenes og jordsmonnets egenkarakter. Om du vil smake Beaujolais som den skal smake, ja da er Jean-Paul Brun mannen du bør henvende deg til.

Jean-Paul Brun Beaujolais L´Ancien 2015. Frankrike, Burgund, Beaujolais. Pris Kr. 179,90 Poeng 89/100

Vinen er dyp rød med et aldri så lite blått skjær. Duften er fruktig, ung med mørke bær og et hint av sommerblomster. Akkurat som i duften, er smaken frisk og fruktig. Her finner man røde bær, godt balansert syre og sødme og en god ettersmak. En vin som passer sammen med lyst kjøtt og småvilt. En ekte løp og kjøp vin.

DEL
Forrige artikkelEt italiensk øl utenom det vanlige.
Neste artikkelUkens Øl

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here