Ukens rimelige viner.

0

Ukens rimelige viner er to fra Navarra, en veganer fra Frankrike og en østerriksk rosévin utenom det vanlige.

Gran Feudo, for meg er dette nostalgi som en gang i tiden ble handlet på systembolaget på Södra Förstadsgatan i Malmø.

Gran Feudo Reserva 2009. Spania, Navarra. Pris kr. 124,90 84 poeng.

Dyp rød på fargen. Bra duft av mørke bær, solbær, krydder og noe fat. Smaken er rustikk med samme mørke bær og fat som i duften. Bra munnfølelse og med en fin tannin. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. God ettersmak. Passer fint til lam og til kos. Meget bra kjøp.

Gran Feudo Crianza 2012. Spania, Navarra. Pris kr. 109,90 83 poeng.

Mørkerød på fargen. Duft med mørke bær, fat og en anelse krydder. Smaken er rund og bløt med samme bær og fat som i duften. Mild tannin. Kanskje litt kort ettersmak. Går fint sammen med småvilt. Her er det veldig mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

Douce Nature Merlot 2015 Frankrike, Languedoc-Roussillon. Pris: Kr. 129,30

En vegansk vin på petflaske. Dyp rød på fargen. Fin duft av mørke bær. Smaken er lett med samme mørke bær som i duften. Noe krydder og mild tannin. Tørr ettersmak. Jeg vet ikke hvilke veganske retter denne vinen skulle gå sammen med, da jeg kan for lite om veganmat. Men ellers gjerne sammen med lyst kjøtt. Bra kjøp.

Rosévin.

Meinklang Burgenland Rosé 2015. Østerrike, Burgenland. Pris Kr. 139,90. 88 poeng.

Tro det eller ei, men våren begynner så smått og nærme seg. Fargen er lys rosa. En nydelig duft av frukt og hint av urter/krydder. Fruktig smak, god syre en riktig fin ettersmak. Kosevin. Til denne prisen, ta to. Meget godt kjøp.

 

DEL
Forrige artikkelWeingut Wittmann, en fantastisk vinprodusent.
Neste artikkelPisco fra Peru
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here