Det er vel ingen hemmelighet at jeg elsker dessert. Og kan man kombinere øl og dessert, så er jeg en lykkelig mann.

Den kjente avistegneren Gösta Hammarlund, skal en gang ha sagt, «Øl passer til alt unntatt wienerbrød, men hva skal du med wienerbrød når du har øl?»  Mye sannhet der, men øl passer til så mang en dessert.

Øl er enklere å bruke enn vin. Det er egentlig veldig få regler man skal huske og passe på, for å få en vellykket kombinasjon med øl og dessert i særdeleshet. Det er bare tre grunnregler man skal følge.

Sjokolade.

Stout og porter passer som hånd i hanske til de fleste sjokolade varianter… og som kjent blir man lykkelige av både sjokolade og øl.

Krem og karamell.

Til karamell, vanilje og kremdesserter fungerer porteren også veldig bra. Det samme med bokkøl og en stout. Om du er av den mer eksperimentelle typen, så kan du prøve et krydret øl.

Frukt.

Så til den vanskelige delen. Frisk frukt. Det viktigste her er at ølet ikke har for mye bitterhet, så du kan glemme alt om en IPA. Heller et øl med lime, mynte eller sitrus. Om du serverer vaniljeis til frukten, så tro det eller ei, da er bokkøl tingen.

DEL
Forrige artikkelRekorddårlig druehøst.
Neste artikkelViña Maipo Limited Edition Syrah 2012. Løp og kjøp vin.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here