Druene til Allegrini Soave kommer fra vinmarker beliggende i åsene rundt Mezzane di Sotto, på mellom 150 og 250 m.o.h. Vinmarkene vender sørøst og har vulkansk jordsmonn med noe kalk.

Allegrini Soave bib 2015. Italia, Veneto, Soave. 85 poeng.

Hva er den største forskjellen på 2014 og 2015 årgangen? Fargen er den samme gulgrønne. Duften er litt mer intens, med sitrus, epler og noe blomster. Med andre ord, en ekte sommerduft. Smaken følger duften, med smak av sommer, sitrus og epler. Frisk og fruktig. Bra balanse mellom syre og sødme. Ettersmaken kunne være noe lenger. Men dette er en vin som passer fint sammen med salat og gode venner. Meget bra kjøp.

DEL
Forrige artikkelDårlig vår i Brugund.
Neste artikkelEn irriterende god vin.
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR