Våren har ikke vært særlig hyggelig i Burgund.

I april ble vinområdet Mâcon utsatt for et uvær av de sjeldne. I løpet av en times tid så raserte haglebyger og vindkast på opptil 100 km. i timen, et område på cirka 2500 hektar. Blomstene som akkurat holdt på å knoppe seg på vinstokkene, ble stort sett totalskadet. Verst gikk det  utover kommunene Pruzilly, Chasselas, Fuissé og Solutré.

Vinbøndene i området håpet at det ville komme en annen blomstring, noe som ikke er helt uvanlig for vinstokker som har mistet de første knoppene. Men det håpet brast rimelige kjapt. Bare fjorten dager etter stormen, ble Burgund utsatt for den verste nattefrosten på 35 år og cirka 70% av vinstokkene ble ødelagt.

Haglestorm i BurgundForleden dag, var den helt gal igjen. En voldsom haglstorm raserte 400 hektar vinmark i Chablis. I en del av vinmarkene ble mellom 80 til 100% av den kommende druehøsten ødelagt. Dette er selvfølgelig en katastrofe for de vinbøndene som har blitt utsatt og man er nå innstilt på at vinhøsten kommer til å bli minimal og temmelig komplisert da druene vil modne på ulike tidspunkt.

Kilde: Decanter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.