I dag begynner EM i fotball. Og de to første lagene og ølene som skal i kamp, er Frankrike med Demory Paris Intrépide IPA og Romania stiller med Timosoreana Lager.

Demory-IPAHer mener jeg det blir en klar hjemmeseier. Kanskje er jeg partisk, men Demory Paris Intrépide IPAer en av mine favoritt øl. Den har en fin gyllen farge med et riktig flott, hvitt skum. Klassisk duft av malt, masser av humle og noe urter. Og smaken. Det viktigste av alt. Her er alt det en IPA skal ha. Ung, kremete perfekt bitterhet uten at humla slår en ihjel.

Greit nok at laget stiller med Romanias eldste bryggeri, det ble startet allerede i 1718 og ølet beer-can-romanian-timisoreana-D9B2KYselges i noen enorme en liters bokser. Greit øl egentlig. Hverken bra eller dårlig men ligger litt midt på treet. Men langt å foretrekke fremfor Carlsberg og Heineken som man blir prakket på i Romania. For å være ærlig, om ikke le bleu ikke klarer å trekke seieren hjem med Demory Paris Intrépide IPA, ja da fortjener de ikke å være med på EM.

I morgen flere øl fra EM.

DEL
Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelUkens Øl.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here