Burgund regnes som et av verdens beste vinområder. Og akkurat som i Bordeaux, kan det koste skjorta å kjøpe en bra vin derfra.

Men det er ikke alt som er gull i Burgund heller. Ofte er det noen vinprodusenter som flyter på områdets gode renommé og  man ender opp med å kjøpe en vin man helst ikke skulle betalt for. Så jeg er enig med sommelier Svein Lindin i magasinet Vinofil når han sier man bør finne gode navn å forholde seg til. Ukens vin kommer fra akkurat en sånn produsent som er vel verd å forholde seg til. Nemlig Vincent Girardin som produserer noen fantastiske viner som er forunderlig rimelige i forhold til kvalitet.

Girardin-Bourgogne-Chardonnay-Terroir-Noble-2008Girardin Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 2013, Frankrike. Burgund. 89 poeng

Fargen er gulgrønn. Herlig duft av sitrus, epler, fat og hint av urter. Smaken er elegant og lever fantastisk opp til duften med sine epler, sitrus og hint av fat. Virkelig bra balanse mellom syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer veldig bra til skalldyr og kos med gode venner. Meget godt kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.