For noen år siden, ble jeg spurt av noen veganere om å anbefale øl eller vin til noen av deres matretter.

Så jeg satte sammen noen viner, basert på råvarene og måten de var tilberedt på. Stor var min forundring da jeg nærmest ble skjelt ut for at vinene ikke var veganske og at jeg var tett på å være en morder. Det kunne jo finnes animalske substanser i vinen om den f.eks hadde vært klaret med eggehvite eller noe sånt. Nå skal det sies at det er mikroskopiske sjanser for at det skal finnes igjen animalske substanser i vinen eller ølet for den sakens skyld, etter en klaring. Men, hva vet vel jeg. Her er en vin som er sertifisert vegansk.

Sensi Vegante Chianti Superiore 2013 Italia, Toscana, Chianti. 84 poeng.

Fin, lys rubinrød farge. God duft av mørke bær, blomster og tre. Smaken er god med  fin fylde, frukt og bra balanse mellom syre og sødme. En bra ettersmak. Hva passer denne vinen til?  Ok, helt klart grønnsaker. Men også lam og pastaretter. Bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.