Hva skal man si… En urban ale? Hvor i all verden finner man en sånn? Og på toppen av det hele er det en Saisånn.

Ok, det er rockerbryggeren Esben Rørnes på Mack Mikrobryggeri som har trått til igjen. Med noe han kaller Saisånn, Urban Ale. En saison som er brygget til blant annet Pokey LaFarge og Diamond Rugs med flere.

IMG_1422Saisånn, Urban Ale,(farmers ale) Mack Mikrobryggerig. Tromsø Terningkast 6.

Opprinnelig var Saison et øl som ble drukket på markene av sesongarbeiderne i Belgia. Det skulle være tørsteslukkende og ikke for sterkt. I dag så skal det fortsatt ha en tørsteslukkende egenskap mens alkoholstyrke og smak kanskje varierer mer. Og med denne saison, eller Saisånn, viser Esben Rørnes virkelig frem hvilke kunnskaper han besitter. Flott gylden, disete farge. God duft av humle, malt og noe sitrus. Frisk og fin fylde på smaken. Perfekt bitterhet med noe sitrus i ettersmaken. Dette er kanskje årets sommerøl for ølnerder. For meg er det rock and roll og en mektig god opplevelse.

DEL
Forrige artikkelFem nye fra Mack. Tre glutenfri.
Neste artikkelPerlende vin til en solskinnsdag

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here