For en stund siden kom vinmonopolet med en kategori som heter perlende vin. Det vil si en vin som lages på opptil 2,5 bar, og det er maks av hva en perlende vin kan ha før den blir musserende.

Altså en vin som er ”Frizzante” og som blant annet kjennetegnes med en vanlig vinkork med hyssing, eller ”spago” som det heter på italiensk, over korken. Og boblene blir ikke så ”voldsomme” som man kan finne i musserende vin.

Perlende vin til en solskinnsdag.

Ponte Prosecco Frizzante Treviso Italia, Veneto, Treviso Terningkast 6

9396901-1Lys gulgrønn på fargen. En frisk duft av sitrus, frukt og blomster. Samme friskheten og fruktigheten som man finner i duften, dukker også opp i smaken. Morsomme små bobler på tungen. Bra ettersmak og kan brukes til lette desserter som frukt. Men best er den sammen med solen på terrassen.

Ederlezi Costadilà 280 slm 2013 terningkast 6

Her er en som er spontanfermentert og ufiltrert. Lys oransje på fargen. Duften har epler… eller kanskje mer eplesider, sitrus og brødbakst. Frisk, tørr og herlig på smak. Bra syre og fin balanse. Riktig bra ettersmak. Kan kanskje brukes til visse fiskeretter, men jeg foretrekker nok å nyte den som en ekte kosevin.

Prosecco Valdizze Terningkast 3.

For å si det først som sist. Styr unna. Det finnes så mye annen perlende vin som er mer spennende enn denne her og det til samme pris. Visst er fargen fin gulgrønn. Helt greie bobler… men personlig har jeg problemer med en vin som lukter som en slikkeributikk. Og 5242701-1duften ødelegger smaken for meg selv om ettersmaken er fin med en syrlig og frisk smak.

Riondo Pink. Terningkast 5.

Jeg må bare ha med denne rosévinen helt tilslutt. Tror det må være den beste skravle og flirevinen som finnes til sene sommerkvelder. Fargen er som skapt til en rosablogger med sin lyserosa farge. Duften har pære og friske røde bær. Smaken er frisk, lett og altfor lett å drikke. Fine hint av bær i ettersmaken som er meget bra. Det eneste man kan bruke denne vinen til, etter min mening, er sladder og flir.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.