Pottøl er et svakt øl som ble solgt i potter i gamledager. Men det var kanskje ikke det Heineken hadde i tankene da et av deres bryggerier brygget øl på marihuana.

Det Heineken-eide mikrobryggeriet Lagunitas i California, har lansert et øl hvor cannabis er blant ingrediensene. Det er Chicago Tribune som skriver dette.

Bryggeriet opplyser at spesialølet dufter marihuana, men rusopplevelsen er den samme som for øl.

Ifølge Berlingske Business mangler ølet nemlig det euforiserende stoffet Tetrahydrocannabinol, som finnes i marihuana.
Det danske nettstedet beskriver det som «en hake» for dem som forventer å erstatte jointen med cannabis-øl.
Kommunikasjonssjef Karen Hamilton forteller i en mail til Godt Drikke, at oljen de bruker, kommer fra Absoluteextracts, og at den gir en ”nice taste” av cannabis selv om man ikke blir høy av den.
Ølet er døpt «Supercritical», og inneholder 6,8 prosents alkohol. Det fremstilles i første omgang i begrenset opplag og kommer neppe på et vinmonopol nær deg.

Kilder: E24, Lagunitas.

DEL
Forrige artikkelUkens Øl.
Neste artikkelKunsten å lage absint.
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here