I 1999 feiret man 650 års jubileum på Weingut Reichsgraf von Kesselstatt. Og det er smått utrolig at i alle disse årene har fokuset vært på å dyrke vin.

Det var kanskje denne kunnskapen om vin som gjorde familien til munnskjenker for Kurfürsten von Falkenstein på slutten av 1300 tallet? Det var også på Weingut Reichsgraf von Kesselstatt det ble plantet de første ”kvalitets druene” i Mosel, nemlig riesling. Og den eksakte datoen for dette var 3. januar 1789.

I 1978 ble gården overtatt av Günther Reh som utviklet gården og vinen videre og i dag er det hans datter Annegret Reh-Gartner som driver stedet. En kvinne med en fantastisk kunnskap og lidenskap for vin.

I dag så dyrkes det med lavt utbytte, moderne temperaturkontrollerte ståltanker og perfekt lagringstilstand. Noe som sikrer den gode kvaliteten på vinen. I dag så har hun 36 hektar vinmark og her dyrkes det utelukkende Riesling. For å gjenspeile jordsmonnet i vinen h og dyrker kun riesling. Og det er elegante, sylskarpe viner og så absolutt blant de aller beste i Mosel.

Reichsgraf von Kesselstatt Graacher Riesling Trocken 2014. Tyskland. Mosel. 89 poeng.

Graacher Riesling Trocken er en Ortswein hvilket betyr at den kommer fra vinmarker rundt landsbyen Graacher i hjertet av Moseldalen. Man kan sammenligne en  Ortswein med kvalitetene man finner i Burgunds Village vin. Den skal være typisk for området den kommer fra og gjenspeile jordsmonnet.

Fargen er gulgrønn. Fin duft av grønne epler, sitrus og hint av blomster. Smaken er helt fantastisk og gir virkelig valuta for pengene, med fin fylde og god friskhet. Her finner man epler, moden frukt og samme sitrus om i duften. Riktig bra balansert syre og sødme. God og lang ettersmak. Passer bra sammen med grillet fisk men også perfekt som ”sladre vin.” Løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.