En pappvin til jul

0

Maison Louis Max ble grunnlagt i i Nuits-Saint-Georges, Burgund i 1859 av den georgiske innvandreren Evgueni Louis Max.

Han elsket området og ikke minst så var han totalt forelsket, ikke i en kvinne, men i druene Chardonnay og Pinot Noir. Noen år senere, sammen med sønnen Théodore,  utviklet de det berømte Maison rue de Chaux i Nuits-Saint-Georges. Med årene og igjennom flere generasjoner vokste seg Maison Louis Max større, med flere marker i Burgund, blant annet Mercurey og Rully. Men også i sør med Château Pech-Latt i Languedoc og Domaine de la Lyre i Côtes -du-Rhone.

I begynnelse av dette årtusen, dro etterkommerne av Louis Max seg tilbake og en forretningsmann fra Genève, Stanko Subotic, ble partner og litt senere, eier av Maison Louis Max. Siden han betrakter seg selv som en glad amatør som elsker vinene fra Maison Louis Max, overlater han driften til Jean-François Joliette. I dag driftes alle eiendommene til Maison Louis Max økologisk. Også vinene fra Château Pech-Latt i Languedoc.

Drua er Pinot Noir. Fin rød farge. Bra duft av kirsebær, med et bra hint av urter. Frisk og fruktig på smak, med en god fylde. Lever opp til duften med sine kirsebær. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Meget god ettersmak. En vin som fungerer veldig bra til lyst kjøtt. En bag in box som jeg velger meg til julen. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.