For ikke så veldig lenge siden, trodde man at Tenuta Carretta var grunnlagt av kelterne. Navnet hadde keltiske røtter da “car” betyr stein og den 70 hektar store eiendommen har rikelig med kalksten.

Men gården stammer ikke fra kelterne, derimot viser dokumenter fra Baldassare Molino middelalder arkiver, at gården ble grunnlagt av «domina Careta» 28 november 1467. En anselig alder det også. Og etterkommerne fra domina Careta dyrket og høstet landet i hele 350 år, frem til 1811 da moroa ble solgt av Marquis Damiano til greven Roero. Familien Roero hadde gården frem til 1932 da den ble gitt til Veglia familien for å dekke gammel gjeld. Dagens eiere kjøpte eiendommen 1985 og Miroglio familien har virkelig klart å gjenopprette den gamle gården og føre den tilbake til tidligere tiders storhet.

Carretta Langhe Nebbiolo 2018. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 189,90 Poeng 88/100

Drua er Nebbiolo. Rubinrød med en liten brun kant på farge. Lekker duft av kirsebær med hint av plommer og bitte litt blomst. Rund og fyldig på smak. Fruktig og frisk. Meget bra balansert syre og sødme. Fin tannin. God, litt tørr ettersmak. Vinen til høstens lam eller sau. Mye vin for pengene.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.