Mandag og tid for de bra, men rimelige vinene.

I dag er det med en hvitvin. Og det på tross av sludd og regn ute. Først og fremst for at det er en fremragende vin, men også for at det er enklere å finne riktig bra rimelige hvitviner. Fellesnevneren for alle vinene denne gangen, er at det er økologiske.

Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2015 Tyskland, Rheinhessen 89 poeng.

Gyllen med et lite grønt skjær på fargen. God duft av epler, sitrus og hint av blomst. Smaken lever på lange veier opp til duften med sin god fylde, lekre frukt og tett på den perfekte balanse mellom syre og sødme. En lang og god ettersmak. For meg er dette først og fremst en kosevin, men går riktig bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Rødvin.

Carussin Asinoi Barbera d’Asti 2015 Italia, Piemonte, Barbera d’Asti 86 poeng.

Eselvinen. Klar rød på fargen. Duft av kirsebær og mørke bær samt noen hint av urter.  Smaken er ung, frisk og fruktig med hint av bær og urter. Bra balansert syre og sødme. En fin ettersmak. Passer bra sammen med enkle pastaretter. Meget bra kjøp.

Meinklang Burgenland Red 2014 Østerrike, Burgenland 86 poeng.

Vinen er spontangjæret og ufiltrert. Noe som den røde fargen bærer preg av da den er litt disete. Duften er herlig, med bær, urter og papir. Jo, den dufter litt papir som faktisk er helt nydelig. Vinen har en god fylde, fruktig og bra syre/sødme. En lang og god ettersmak. Meget godt kjøp.

Ruiz 300 Dias de Sol Tempranillo 2015 Spania, Castilla 84 Poeng.

Nesten blårød på fargen. Bra duft av mørke bær. Smaken er rund og bløt, men fortsatt ung og frisk. Bra balansert syre og sødme. En bra ettersmak. Passer fint sammen med fingermat. Meget hyggelig bekjentskap.

Tresa Purato Nero d’Avola Organic 2015 Italia, Sicilia. 84 Poeng.

Mørkerød på fargen. Lekker duft av mode kirsebær og litt urter. Smaken er rund, fyldig med samme bærene som i duften. Bra balanse. En lang og god ettersmak. Passer bra sammen med lammekoteletter. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.