Aass Bryggeris Pilotbryggeri og Cognachuset Bache-Gabrielsen har startet et samarbeid om fatlagring av øl.

Samarbeidet startet 5. september, da Hervé Bache-Gabrielsen, Ola Nersnæs og Jan-Erik Hofsli fra Bache-Gabrielsen deltok på bryggingen av en engelsk barley wine sammen med Gard Karlsnes – leder for Bryggerhuset Pilotbryggeri. At det var akkurat øltypen barley wine som ble valgt som første brygg, er ikke noen tilfeldighet. Det er et øl som tåler lang lagring og ikke minst de ekstra aromaene av eik og Cognac. Barley wine var opprinnelig en øl som ble brygget til de store anledningene og var visst nok et øl som ble drukket av adelen i stedet for fransk vin. En myte som nok er mer basert på markedsføring enn fakta.

Fatene som brukes til lagringen av ølet, er eikefat fra Limousine og er cirka 10 år gamle. De har først blitt brukt til lagring av eau de vie og senere til Cognac. Som ikke det er nok, så har det vært si destillater fra underregionene Petite -og Grande Champagne på mellom 6 og 30 år og som har blitt Bache-Gabrielsen XO som har ligget på fatene. Sist torsdag ble det, isteden for Cognac, tappet det ferdiggjærede ølet på fatene og ligger nå til modning og trekker til seg smak fra både fatene og de destillatene som har ligget på fatene tidligere.

-Når vi anser at ølet smaker riktig, skal det tappes på flasker og gjøres tilgjengelig for kunder, både gjennom Vinmnonopolet og Horeca-markedet, forteller Gard Karlsnes, leder Bryggerhuset

Så nå er det bare å vente for cognacdrikkende ølelskere.

Kilde. Aass Bryggeri.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.