I dag spilles det tre kamper i EM i fotball. Noen av ølene som deltar er kanskje ikke de mest spennende her i verden, men til forskjell fra de norske bryggeriene, kvalifiserte de seg,

Først ut er Albania og Sveits og kan begynne å drikkes kl. 15.00

BFM-Saison-600x600Albania har kanskje ikke det mest sexy ølet. Men Birra Tirana er visstnok det nasjonale ølet. Jeg har ikke smakt det, men det har blitt sammenlignet med alt fra billigvarianten av Pilsener Urquell til lys  soyasaus. Hvordan det går med Albania i EM. Vel, oddsen på Norsk Tipping står til 450… og det sier vel sitt

Stiller med et fantastisk øl. Klart bedre enn laget vil jeg nå hevde. BFM 225 Saison kommer fra det lille bryggeriet Brasserie des Franches-Montagnes. Som så mange andre bryggerier i disse dager, så startet det på kjøkkenbenken hjemme hos ønologen, Jérôme Rebetez i den sveitsiske delen av Jura. Og akkurat med ølet BFM 225 Saison kommer sveitserne til å feie Albania og Birra Tirana av banen. Selv om ølet er svinsk dyrt på polet, kjøp to. En til hver omgang.

Klokken 18.00 braker det løs igjen. Da er det Wales og Slovakia som skal vise opp hvor 17907Adam fant ølet.

Wales stiller med det fantastiske ølet Cwmbran Crow Valley Bitter fra bryggeriet Cwmbran Brewery. Bare det å utale navnet på bryggeriet skulle kunne skremme de fleste motstanderne av banen. Men, som med Sveits, så er ølet bedre enn laget. Så det er ikke godt å si hvordan møte med Slovakia vil gå.

Slovakia stiller med øl fra det gamle jesuittbryggeriet Steiger. i byen Vyhne der de har brygget øl siden 1473. De stiller med det sterkeste de har, nemlig Steiger 12% svetlý, et lagerøl som holder hele 5% alkohol. Om det er nok til å få Wales under bordet, er vel heller tvilsomt. Spørsmålet er om de kommer til å gå av banene arm i arm og poengdeling.

Dagens siste kamp er vel den nordmenn flest venter på. Nemlig

England – Russland.

Engelsk fotball er ikke det det en gang var. Ok, i store sammenheng som VM og EM har de vel aldri vært det helt store. Bortsett fra VM i 1966 da de snøt Tyskland for gullet og en tredjeplass i EM i 1968 samt på hjemmebane i 1996. Men det er alltid stor ståhei før alle ticetmesterskap hvor den nasjonale pressene skriver om gull og glitter og ennå større ståhei når de kommer hjem uten noen ting. Men det er kanskje ikke så rart at engelsk fotball sliter. Klubbene er ikke lenger engelske men eies av diverse russere, asiater og arabere. Trenerne er franske, tyske eller italienske med noen spanske islett. Og spillerne kommer fra stort sett hele verden. Til og med ølreklamen  på draktene, er fra Carlsberg. Og når nasjonalølet er dansk og hollandsk, må det gå til helvete. Men det finnes håp. Om de for eksempel stiller med Tickety-Brew Pale ALE  fra Greater Manchester brewery, da ser verden og England strake mye bedre ut.

Det ser heller ikke lyst ut for russisk fotball. I 2004, ble de utslått i gruppespillet, 2008 var det vel litt bedre med plass i semifinalen mens de ble feid av banen igjen i gruppespillet i 2012. Kanskje ikke så rart når de stiller på banen med Baltika Breweries… selvfølgelig eid av Carlsberg. Og ølet minner mest om det samme Carlsberg brygget som serveres over hele verden. Blir ikke sjel og fotball av sånt så det er vel tvilsomt om Russland kommer noe særlig lenger enn i 2012.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.