Det finnes så mangt i Bergen. Bryggen, Fløyen, Hansa og nå også 7 Fjell bryggeri.

 

I Norge dukker det ene mikrobryggeriet etter det andre opp, raskere enn hva politikere klarer å si dumheter. Men, det er de færreste av dem som overlever. Et av de som virkelig har klart å markere seg, er 7 Fjell.

Bryggeriet ble grunnlagt i 2013/14 av de øl-entusiastene Gahr Smith-Gahrsen som er bryggerimester og Jens Eikeset, som er daglig leder. I dag så eies bryggeriet av Jens Eikest med 15% og kaffe Friele 20%. Resten av aksjene er fordelt på en rekke mindre investorer.

Men det er ikke småting som bryggeriet har klart å få til på så kort tid. I 2014 lå de topp ti i hele verden av nystartede bryggerier. De har fått designerpris for sin logo og ikke minst, de brygger mye og godt øl.

Til å begynne med var det butikker som Lerøy Mat og Meny som tok inn ølen. Nå leverer de nasjonalt til de store dagligvarekjedene, i førsteomgang omtrent 500 matbutikker. I tillegg leverer de til cirka 150 Vinmonopol i landet. Så det er kanskje ikke så rart at de har leveranser på malt på mellom 10 og femten tonn i måneden. Og det er hele 20 ulike malttyper som de mottar. De produserer sånn cirka 80.000 flasker øl i måneden, men i og med at ølet deres blir mer og mer populært og de leverer til fler og fler, så skal de kanskje være glad for at de har kapasitet til å produsere 2000 liter i timen. 3000 flasker og 35 fat.

-Hansa produserer like mye på ti timer som vi gjorde på et halvt år i fjor, forteller Jens Eikset til Utetrend.I samme åndedrag legger han litt ironisk til, ”målet er selvsagt total world domination”.

Men, en ting har 7 Fjell som det lokale obosliga laget kunne lære noe av. De treffer målet.

Godt Drikke kommer tilbake med anmeldelser av 7 Fjell sin øl.

Kilder: BT, Utetrend.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.