17770_miscellaneous_beerGodt Drikke har testet noen norske øl som passer både til sommeren og høsten som banker på døren. Og det er mye bra norsk øl for øyeblikket. Mye spennende som er vel verd å smake på.

 

Øl fra Vinmonopolet.
Lervig Saison Terningkast 6

Lervig Aktiebryggeri skuffer aldri. Heller ikke med denne ølen her. Nydelig strågul farge. Godt hvitt skum. Duften har sitrus, krydder og noe blomsterengaktig. Smaken lever glimrende opp til duften med en elegant bitterhet, nydelig smak av sitrus og noe krydder. God ettersmak. Meget godt kjøp.

Aja Lemmy Witbier Terningkast 5

Aja er et relativt nytt mikrobryggeri som holder til i de gamle lokalene til Haandbryggeriet i Drammen. De vil visstnok brygge øl i belgisk stil, så derfor er det ganske så passende med en Witbier. Fargen på Lemmy er lyst gul, med et fint hvitt skum.  Lemmy dufter av koriander og sitrus med et hint av høy, og hvem skulle vel trodd det.  Smaken følger duften med sitrus og noe malt. Friskt og lett drikkelig. Om dette er det første ølet Aja har på Vinmonopolet, gleder jeg meg allerede til å smake det neste ølet som kommer. Det eneste jeg ikke forstår, er navnet for jeg finner ingen forbindelse til Lemmy… bortsett fra bilde da. Godt kjøp.

Nøgne Ø Saison Terningkast 5

Nøgne Ø Saison begynner å bli en av klassikerne og det var ikke noe dårlig gjensyn med ølet. Fortsatt har det sin vakre gyllne farge og sitt flotte skum. Ølet har en god duft av sitrus, malt og hint av tørkede blomster. Smaken følger duften med sin gode friskhet, sitrus og høy. God balanse mellom bitterhet og sødme. God lengde på ettersmaken. Godt Kjøp.

Lervig Kjellerpils Terningkast 5

Dette er en pils som kan bli et ”must” i alle handlekurver. Fargen er klassisk pilsnergyllen. Riktig flott skum. En herlig duft av humle, gress og hint av blomster. Smaken er utrolig godt balansert, med fin bitterhet, god friskhet og farlig lettdrukken. Meget godt kjøp.

Aass Premium Pilsner Terningkast 5

Aass er berømt for sine pilsner. Og det er ikke uten grunn. Og denne pilsen her går fint inn i Aass tradisjonen med bra pils. Gyllen farge, flott skum og en duft som er fylt av sitrus, malt og gress. Smaken er klassisk pils, med god fylde, god bitterhet og malt. Frisk og lett drikkelig. Godt Kjøp.

Austmann Miss Saison Terningkast 4

Gyllen fin farge med et godt hvitt skum. Duften preges av ingefær men også en del sitrus. Frisk smak med sitrus og noe krydder. Det jeg ikke er begeistret for, er smaken av ingefær. Men for all del, det er jeg som ikke er begeistret for den. Ellers er det en bra balanse mellom sødme og bitterhet. Lang ettersmak.  På grunn av ingefæren er dette ikke et øl for meg.

Butikkøl.
Mack Hexenschuss Schwarzbier Terningkast 6

Dette hekseskuddet fra Mack Mikrobryggeriet ble det bråk rundt. Navnet er blitt kalt både spekulativt og smakløst da humla til ølet er kjøpt i Bamberg. Og der var det hekseforfølgelse må man vite Schwarzbier må ikke forveksles med porter eller stout selv om det er visse likheter i fargen. Uansett, ølet er svart som det mørkeste sinn hos prestene i inkvisisjonen. Duft av malt, humle noe sitrus. Smaken er en av de bedre jeg har smakt når det er snakk om Schwarzbier og her må jeg si at Mack Mikrobryggeri har virkelig lykkes. Dette er en klassisk Schwarzbier, med god friskhet, malt, sjokolade og nydelig fylde. Meget godt kjøp.

Egentlig ville jeg smak 7 Fjell sine øl fra polet, men de har ikke kommet så langt nord ennå.

Men, 7 Fjell Tippetue Petit Saison (Terningkast 5) er heller ingen dårlig opplevelse. Ølet skal visstnok være oppkalt etter en av Bergens byoriginaler, og jeg må innrømme jeg er svak for øl med en historie. Fin gyllen, dis, farge med et praktfullt hvitt skum. Duften har fin sitrus og noe urter. Frisk på smaken, fin bitterhet og fruktighet. Jo, er et godt kjøp dette her.

7 Fjell Kjuagutt Amber Ale. Terningkast 5

Mer historie fra Bergen. Alle har vi vel hørt om Kjuagutten i Bergen. Om dette er ølet er en kjuagutt, skal jeg ikke utale meg om. Men fargen er fin mørkebrun, fint offewhite skum. Nydelig duft av humle. Smaken er full av malt, karamell og en elegant bitterhet. Jo, dette er en riktig bra Amber Ale. Godt kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.