Den 21 februar så har Godt Drikke vinsmaking nummer to for året. Denne gangen blir tema Piemonte. Det blir med tre glimrende vinprodusenter.

Luca Roagna.

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i Roagnafamilien i Barbaresco og Barolo. Helt siden han overtok i 2001-årgangen, har han løftet eiendommen til å bli en av de mest renommerte produsentene i Piemonte. Luca driver Az. Agr. Roagna sammen med sin far Alfredo. De eier 20 hektar med eiendom i Barbarsesco og Barolo der ca. 12 hektar består av vinmark, spredt over fem historiske og berømte vinmarker. Fra 2013 og 2014 arrenderer  de en vinmark i Barbaresco og to i Neive. Vinene tappes i svært begrenset omfang og er som regel enkeltvinmarksviner.

Roagna Langhe Bianco

Barbera d’Asti Selezione Luca Roagna 2015

Cascina Corte

Alessandro Barosi og hans kone Amalia Bataglia kjøpte gården 2001, en liten perle på 6,5 hektar som hadde gått under radaren for de fleste i området. Godt skjermet fra øvrige vinprodusenter har vinmarkene blitt skånet for påvirkning av sprøytemidler, og dolcetto-stokkene plantet på 1950 og 60-tallet har fått vokst seg solide og robuste med dype røtter. Så det er kanskje ikke så rart at alle vinene til Cascina Corte er sertifisert økologisk, og eiendommen drives også med innslag av biodynamiske metoder.

Cascina Corte Dogliani Vigna Pirochetta 2015

Cascina Corte Langhe Barbera 2015

Vite Colte.

Vite Colte er kooperativet inne i kooperativet. For noen år siden besluttet vinkooperativet Vite Colte å satse på de aller beste drueprodusentene sine og lage den best mulige vinen. Av flere tusen små produsenter, endte de opp med 180 organiske produsenter som tilsammen hadde cirka 300 hektar vinmark. Og i følge kooperativet, så dyrker de noen av de beste druene i Piemonte. Og det blir bra viner av sånt.

Vite Colte Paesi Tuoi Barolo 2012

Essenze Barolo del commune di Barolo 2013

Pris for å delta er kr 500,- for ikke medlemer av Godt Drikkes vinklubb. For medlemer kr. 400,- Påmelding kan du gjøre til vidar@godtdrikke.net

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.