Vite Colte er kooperativet inne i kooperativet.

For noen år siden besluttet vinkooperativet Vite Colte å satse på de aller beste drueprodusentene sine og lage den best mulige vinen. Av flere tusen små produsenter, endte de opp med 180 organiske produsenter som tilsammen hadde cirka 300 hektar vinmark. Og i følge kooperativet, så dyrker de noen av de beste druene i Piemonte. Og det blir bra viner av sånt.

La Luna e I Falò Barbera d’Asti 2015. Italia, Piemonte, Asti Pris kr. 195,- Poeng 88/100

Drua er barbera. Vinen har en flott, dyp rød farge. Nydelig floral duft med små hint av tre og vanilje. Smaken har en bra fylde, frisk og lever fint opp til duften. Bra syre og sødme og en fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer bra sammen med vilt. Meget bra kjøp.

La Casa In Collina Barbaresco 2015. Italia, Piemonte, Barbaresco. Pris kr. 249,90 Poeng 88/100

Drua er Nebbiolo. Vakker mørkerød farge. Duften har alt hva en Nebbiolo skal ha med Mørke bær, krydder og hint av fat. Smaken er rund, fyldig med en fin frisk syre. Lever opp til duften med sine skogsbær og hint av fat. Meget bra balansert syre og sødme. Bra tannin og en god ettersmak. En vin som vil gå glimrende sammen med lam og sau. Meget bra kjøp.

Essenze Barolo Riserva 2008. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 385,- Poeng 90/100

En klassisk Barolo laget på Nebbiolo. Varm rød farge. Nydelig duft av solbær og et fint hint av blomst og en anelse fat. Smaken er fyldig og frisk med en meget god munnfølelse. Samme mørke bær som i duften. Perfekt syre og sødme. Meget bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin som vil fungere sammen med elgsteken men ennå bedre til kos. Riktig bra Barolo.

Konklusjon. Jo, kooperativet Vite Colte har virkelig lykkes med sine viner.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.