Ukens rimelige viner kommer alle sammen fra Italia.

Felles er at alle sammen holder en bra kvalitet så det er kanskje forståelig hvorfor nordmenn drikke så mye italiensk vin som de gjør. Det ble testet 12 ulike viner før jeg endte opp med disse fire.

Carussin Asinoi Barbera d’Asti 2017. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 139,90

Ny årgang. Drua er barbera. En klar rød farge. Nydelig frisk duft av kirsebær og litt urter. Vinen er herlig mjuk i munnen. Frisk og fruktig med røde bær og samme urtene som i duften. Bra syre som er vel balansert.  Fin ettersmak. Personlig liker jeg den godt sammen med modne, harde oster. Meget bra kjøp.

Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2017. Italia, Piemonte, Langhe Pris kr. 159,90

Barbera 62%, Nebbiolo 37%, Pelaverga 1%. Blårød på fargen. Fin duft av mørke bær, kirsebær og hint av blomst. God fruktig smak, frisk. Mye av det man finner i duften dukker også opp i smaken. Bra syre, bra med tannin. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Lang ettersmak. En ekte kosevin, men passer også bra til lam. Finnes også som bag in box. Meget bra kjøp.

Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussie 2017. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr. 154,90

Drua er selvfølgelig barbera som navnet sier. Mørkerød med et lite blått skjær på farge. Duft av mørke bær med hint av urter og tre. Fyldig og fruktig på smak. God munnfølelse. Meget bra syre og sødme. Lever fint opp til dufte. Tørr, litt bitter ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Corvina Torre del Falasco 2015 Italia, Veneto Pris kr. 129,90

Drua er Corvina. Mørk rubinrød farge. Dufter av kirsebær med hint av blomst og trekrydder. Frisk og rund på smak. Lever opp til duften, med en helt ok ettersmak. Kan brukes til lyst kjøtt. Bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.