Cascina Corte ligger vakkert til på toppen av San Luigi åsen med utsikt over byen Dogliani.

Alessandro Barosi og hans kone Amalia Bataglia kjøpte gården 2001, en liten perle på 6,5 hektar som hadde gått under radaren for de fleste i området. Godt skjermet fra øvrige vinprodusenter har vinmarkene blitt skånet for påvirkning av sprøytemidler, og dolcetto-stokkene plantet på 1950 og 60-tallet har fått vokst seg solide og robuste med dype røtter. Så det er kanskje ikke så rart at alle vinene til Cascina Corte er sertifisert økologisk, og eiendommen drives også med innslag av biodynamiske metoder. Det har blitt plantet frukttrær, grønnsaker og urter på eiendommen i tillegg til de eldgamle oliventrærne som allerede fantes der. Dette bidrar til en naturlig balanse, og øker den mikrobiologiske aktiviteten i jorden som gir sunne planter med topp fruktkvalitet. I tillegg til dolcetto, har Sandro plantet 1,5 hektar med nebbiolo og barbera i jordsmonn som er best egnet for disse druene.

Idag regnes Cascina Corte som en av Doglianis beste produsenter og har i mange år vært fremtredende for naturvinprodusentene i Piemonte

Cascina Corte Dogliani Vigna Pirochetta 2013. Italia, Piemonte, Dogliani. Pris kr. 279,90 Poeng 90/100

Drua er Dolcetto. Den har en fin mørkerød farge. Meget bra duft av bringebær, fat og hint av blomster. Meget frisk og fyldig på smak. Har en riktig godt balansert syre og sødme. God tannin. En fin tørr ettersmak. Denne vinen fungerer bra sammen med okse. Og denne vinen viser hvorfor Casina Corte er blant Doglianis beste produsenter. Meget bra kjøp.

Cascina Corte Langhe Barbera 2015. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr 269,90 Poeng 90/100

Drua er Barbera. Vinen har en dyp rubinrød farge. En intens og herlig duft av kirsebær og blomster. Smaken lever elegant opp til duften med sin saftige og fruktige smak. Fyldig og frisk. Meget bra balansert syre og en bra tannin.  God ettersmak. En vin som går glimrende sammen med lam. Meget godt kjøp.

Cascina Corte Dolcetto di Dogliani 2016. Italia, Piemonte, Dogliani. Pris kr. 229,90 Poeng 88/100

Drua er selvfølgelig Dolcetto, mørkerød farge og har en meget god duft av kirsebær, krydder og med små hint av blomster. Frisk og fyldig på smak som lever fint opp til duften med sine bær og krydder. Fin syre og sødme. Mild tannin. En riktig god ettersmak. En vin til småvilt og pasta. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.