En av de mer spennende vinmakerne i Italia, er Marinella Camerani.

Corte Sant’Alda lager Valpolicellaviner slik de var før det ble big business å lage ’passo’-viner med mye sukker og høy alkohol. I den ene enden av skalaen finner du de industrilaiserte vinene og i den andre finner du Corte Sant’Alda. Med Marinella Camerani bak roret har vinhuset blitt en aktør som skiller seg ut fra mengden med sin delikate og tørre stil.

Corte Sant’ Alda ble startet i 1986 av Marinella, og har i dag nesten 19 hektar vinmark i vakre Val del Mezzane nordøst for Verona. Vinmarkene ligger på mellom 250-600 meter over havet i sydvendte skråninger på kalkholdig og steinete jordsmonn. Engasjementet for miljøet og overbevisningen om å lage sunne viner gjorde at de sertifiserte eiendommen økologisk i 2003. Med 2010-årgangen ble de den første produsenten til å slippe en biodynamisk sertifisert Valpolicella-vin.

Hos Corte Sant’Alda er avkastningen pr hektar lav og alt vinmarksarbeid gjøres manuelt. Årlig resulterer det i rundt 90.000 flasker vin. Alle druer spontangjæres og modner lenge i store brukte fat. Reisen mot god vin starter allerede i vinmarken. Kvaliteten på vinen er resultatet av alle de små og store valgene som tas hver dag. Fra pløying til plantingen via plukking og tappingen på flaske. Ingenting må være tilfeldig. Forståelse av hennes filosofi er en nøkkel til å verdsette kvaliteten og stilen hun representerer. Hennes signatur er tørre og elegante viner med en klar og ren fruktkarakter. Marinella Camerani opererer ikke i lavprissegmentet for ripasso og amarone. Og hvorfor skulle hun?

Corte Sant’Alda Amarone della Valpolicella Valmezzane 2012. Italia, Veneto, Amarone della Valpolicella.  Pris kr. 599,90 Poeng 93/100

Druene er Rondinella 20%, Corvinone 40%, Corvina 40%.  Mørkerød farge. Dufter av mørke bær, urter og krydder. Det er nesten så man håper duften aldri vil forsvinne igjen. Smaken er klassisk amarone. Stor elegant fylde. Frisk og med krydder og urter. En riktig god balanse mellom syre og sødme. Lang og god ettersmak. Bruk den gjerne til skarpe oster eller rødt kjøtt. Et meget bra kjøp. Denne vinen vil fortsette å utvikle seg de neste fjorten, femten årene.

Corte Sant’Alda Valpolicella Ca’Fiui 2017. Italia, Veneto, Valpolicella. Pris kr 209,90 Poeng 90/100

Druen er Corvina 40%, Corvinone 40%, Rondinella 20%. En klar, rubin rød farge. God duft av kirsbær, litt tre. Frisk og fruktig på smak med en rund fylde. Bra balanse mellom syre og sødme. En god og tørr ettersmak. Passer fint som viltvin. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.