Høsten er her godt og grundig, med mørke, forblåste kvelder og netter.

Og derfor er ukens rimelige viner litt tyngre viner som passer til årstiden . Men, det er jo ikke verre enn at det er plass til en lettere, muntrere sak helt til slutt.

Terre di Kama Nero d’Avola 2017. Italia, Sicilia. Pris kr. 154,90 Poeng 86/100

Drua er Nero d’Avola. Mørkerød farge. God duft av solbær og bitte litt urter. Smaken er rund, fyldig med en viss porsjon friskhet. Bra balansert syre. En riktig bra ettersmak. En allround vin som går fint sammen med både lyst kjøtt og kos. Meget bra kjøp

Valle Reale Montepulciano d’Abruzzo 2016. Italia, Abruzzo, Montepulciano d’Abruzzo. Pris kr. 156,-  Poeng 86/100

Drua er Montepulciano. Fargen er mørkerød med et lite blått skjær. Duft av mørke bær, urter og det derre lille hintet av rått kjøtt. Meget bra fylde, frisk og lever riktig bra opp til duften. Bra syre og en riktig bra ettersmak. En vin som fungerer riktig bra sammen med pasta med feite sauser. Meget bra kjøp.

Ch. de l’Hermitage 2016. Frankrike, Bordeaux. Pris kr. 159,90 Poeng: 85/100

Drua er Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 60%. Rubinrød på fargen. Duft av mørke bær, krydder og litt plomme. Smaken er frisk med bra fylde. Lever opp til duften med solbær og frukt. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer bra sammen med rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

Rosévin.

Elpenor Rosé 2014. Portugal, Beiras, Dão. Pris kr. 169,90. Poeng 88/100

Drua er Touriga Nacional. Her kan man vel trygt si at fargen er rosa. En riktig bra duft av jordbær, rød frukt og fine hint av blomster. En elegant smak med en frisk, fyldig og god fruktighet. Bra syre og sødme. En tørr, frisk ettersmak. En vin som passer til salat, lyst kjøtt og lange, muntre diskusjoner med gode venner. Og det er noe man behøver mørke høstkvelder. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.